Akp'den yeni istifalar! Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay istifa ediyor

Akp'den yeni istifalar! Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay istifa ediyor

AKP’de istifalar sessiz sedasız devam ediyor… Eski Bakanlardan Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay, AKP’den istifa etme kararı aldılar.

Edinilen bilgilere göre, Akp'nin eski iki Bakanı Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay, yeni kurulacak partiye geçmek üzere sessiz sedasız istifa kararı aldılar. 

 

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in AKP’den istifa etmeden önce eski Bakanlardan Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay ile birer görüşme yaptığı, bu üç eski bakanında Sadullah Ergin gibi kamuoyuna herhangi bir açıklama da bulunmadan istifa edecekleri belirtildi. Eski Bakanlardan Beşir Atalay, 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren sosyal medyada herhangi bir paylaşımda bulunmaz iken, Hüseyin Çelik’in hesabını aktif kullandığı, Nihat Ergün’ün ise resmi bir hesabı bulunmadığı görülüyor.

YENİ PARTİ İÇİN Mİ İSTİFA ETTİ?

Sputnik’in paylaştığı bilgiye göre ise, eski bakan ve milletvekili Beşir Atalay da Ali Babacan’ın kuracağı parti için AKP’den istifa ettiğini açıkladı.

Beşir Atalay kimdir?

1 Nisan 1947 tarihinde Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinde Armutlu köyünde doğmuştur. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha’dır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. ABD Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. 1983′te sosyoloji doçenti oldu. DPT’de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu.1992′de profesör unvanını aldı.

 

Marmara Üniversitesinde Öğretim Üyeliği, UNESCO’da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) Koordinatörü olarak çalıştı.

Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayınlandı. 22 ve 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı yaptı.Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde AKP‘den Kırıkkale Milletvekili seçildi. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay, Başbakan Davutoğlu’nun kurduğu 62.Hükümeti’nde görevinden alındı.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.