AKP'li Akşit'ten tartışılacak açıklama

AKP'li Akşit'ten tartışılacak açıklama

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin bakın neler dedi.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, ekmek almaya giderken polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanan 269 gün boyunca komada kalkıp dün yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, "Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten elim bir olay. O yaştaki bir çocuğun o meydanlarda olmaması lazım. Şu ya da bu sebeple... Sebebi ne olursa olsun o yaştaki bir çocuk hiçbir şekilde o alanlara itilmemeli, yönlendirilmemeli ya da cezbetmemesi gerekir alanların da onu" dedi.

Akşit, partisinin kadın belediye başkan adaylarına destek vermek için geldiği Eskişehir'de, AKP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili olarak, Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

"Gerçekten elim bir olay" diyen Akşit, şöyle devam etti:

"O yaştaki bir çocuğun o meydanlarda olmaması lazım. Şu ya da bu sebeple... Sebebi ne olursa olsun o yaştaki bir çocuk hiçbir şekilde o alanlara itilmemeli, yönlendirilmemeli ya da cezbetmemesi gerekir alanların da onu. Ama gençtir, bunu da tabi anlayışla karşılamak lazım ama ben anne babaların daha ihtimam göstermesini, çocuklarının bu genç yaşta tam olarak siyasi şeylerin yerleşmediği bir dönemde alanlarda heyecan ararken kendilerinin de hayatlarından olmasını uygun görmüyorum, tasvip etmiyorum, hakikaten üzüntüyle karşılıyorum. Öbür taraftan trafik kazasında kaybettiğimiz gencecik polislerimiz var. Onlarda gençler ama görevleri için yollarda hayatlarını kaybettiler. Onlara da Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.