AKP'li Metiner: Anayasa'yı Paramparça Edeceğiz

AKP'li Metiner: Anayasa'yı Paramparça Edeceğiz

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Metiner, Anayasa'nın son vesayet kalesi olduğunu, onu da paramparça edeceklerini savundu. İşte haberin ayrıntıları;

Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından Denizli’de düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferans, Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Konferansa TV Programcısı Kenan Yasan, Gazeteci Ömer Turan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner konuşmacı olarak katıldı

600 YIL BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLDİK"

Milletvekili Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini dair attığı twiti savundu. Babuşcu, “O zaten bizim genlerimizde olan bir sistemdi. Niye uymayacak ki? Niye yadırgayacağız ki. Biz çok uzun yıllar, hep söyleriz 600 yıl kadar ismi farklı da olsa bir bakıma başkanlık sistemiyle yönetildik zaten.” dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ İNGİLTERE, FRANSA VE ABD’NİN ÜSTÜNDE OLAN ÜST AKILA SON VEREBİLİR"

Gazeteci Ömer Turan ise Türkiye’de kurulacak başkanlık siteminin 200 yıl önce bu coğrafyada İngiltere’nin kurduğu müessir sistemi yok edebileceğini öne sürdü. Turan, “Çünkü başkanlık sistemi, bizim üst akıl dediğimiz İngiltere, Fransa’nın, ABD’nin daha üstünde olan farklı yapılanmanın, dünya üzerinde olan hegomanyaya son verebilir. Dolayısıyla olaylara bu çerçeveden bakın.” diye konuştu.

2. Abdülhamid’i dış güçlerin değil içten devrildiğini söyleyen Turan, “Dış güçler mi? Hayır. İçimizdekiler ya. İçimizdekiler derken Ermeniler, Rumlar mı? Hayır ya. Adı Müslüman olan entelektüel olan sizin bizim gibi düşünen kimseler devirdi ya. Hal fetvasını Elmalılı Hamdi yazdı. Elmalılı Hamdi çok kötü demek istemiyorum. Gaflettir bu. Ama unutmayın gaflet, sonuçları itibarıyla ihanetten daha ağırdır. Mehmet Akif de Abdülhamid’i eleştirmişti. İttihatçılarla birlikte hareket etmişti. Said Nursi Hazretleri ittihatçılarla birlikte hareket etmişti. Tarihten ders alın. Şimdiki bu yüzyılın Abdülhamid’i olan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkın.” şeklinde konuştu.

"HZ. ALİ'Yİ ŞEHİT EDEN HEPİNİZDEN DAHA FAZLA MÜSLÜMANDI"

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını darbe girişimi olarak değerlendiren Ömer Turan, sabaha kadar teheccüd namazı kılanların Erdoğan’ı devirmeye çalıştığını iddia etti: “Komünistler tarafından mı? PKK’lılar tarafından mı hayır ya sizin bizim gibi namaz kılan. Şöyle sakallı, başı kapalı insanlar tarafından, 5 vakit namazın yerine 5 vakit daha koyan, sabaha kadar teheccüd kılan insanlar devirmeye çalıştı. Hz. Ali’yi kim şehit etmişti? Hazreti Ali’yi şehit eden kişi 5 vakit namazın yerine bir 5 vakit namaz daha koyan sabaha kadar teheccüd kılan secdeye gitmekten şurası (alnını gösteriyor) yara olan kişiydi. Hepinizden daha takva sahibiydi. Hepinizden daha fazla müslümandı.” ifadelerini kullandı. Ömer Turan, İngilizlerin Erdoğan’ı istemediğini ama AK Parti ile uzlaşabileceğini öne sürdü: “Bilderberg'e her sene katılan o kadar isim var ki. Genel merkezde de var bunlar. Ama İngiliz’in istemediği ABD'nin istemediği Neoconlar istemediği bir isim var; Recep Tayyip Erdoğan. O giderse hem ekonomimiz perişan olur hem de ülke üniter yapısını kaybeder.”

METİNER: PEYGAMBERİN ORDUSUNDA DA ÇÜRÜK ELMALAR VARDI

Ömer Turan’ın bu sözleri Metiner tarafından tepkiyle karşılandı. Kürsüye çıkan Metiner, “İçimizde elbette çürük elmalar olacak Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı. Genel merkezimizde Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak kabul etmeyen, onun gösterdiği istikamette yürümek gerektiğine inanmayan bir tek Allah'ın kulu yoktur. Bu sözlerim Ömer Turan kardeşime değil o benden bir kat daha duyarlıdır.” diye tepki gösterdi. Turan’ın, “Ben gazeteciyim siz milletvekilisiniz. Ben gazeteci olarak konuşuyorum.” sözüne Metiner, “Mesajlarını başkalarına ver kardeşim.” diye cevap verdi. Ömer Turan tekrar araya girerek, “Artık duyarlı olmanın ötesinde alenen açılmış savaşlar var. Ben Ömer Turan olarak istediğim kadar konuşayım fitne oluşturmam. Ama partinin en önemli isimleri çıkıp kameranın karşısında konuşuyor. Asıl fitneci onlardır. Partinin içinde olan herkesin iyi olduğunu zannetmiyorum. Benim kişisel görüşüm.” ifadelerini kullandı. Metiner ise “Senin kişisel görüşün bizleri çok fazla ilgilendirmez.” diye tepki gösterdi.

"ANAYASA'YI PARAMPARÇA ETMEZSEK NAMERT OLALIM"

Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’nin her şeyi olduğunu söyleyen Metiner, “Recep Tayyip Erdoğan bu hükümetin sahibidir. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin lideridir. Ama anayasa öyle demiyormuş. Sevsinler sizin anayasanızı ya. Anayasanızı ne zamandan beri referans göstermeye başladınız ya. ‘Vesayetin son kalesi’ dedi Tülay kardeşim. Anayasa vesayetin son kalesidir. Onu da paramparça edeceğiz merak etmeyin. 12 Eylül faşist anayasasını paramparça etmezsek namert olalım.” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.