AKP'li Metiner çok şaşırdı: Enis Berberoğlu tarih verdi!

AKP'li Metiner çok şaşırdı: Enis Berberoğlu tarih verdi!

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun ziyaret ettiği CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, flaş açıklamada bulunarak“1 Aralık’ta hukuksuzluk son bulacak, masum olduğum anlaşılacak” dedi.

AK PARTİLİ METİNER’İN ŞAŞKINLIĞI

MİT TIR’ları davasından tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Cezaevi Alt Komisyonu üyesi olan vekil arkadaşları ile Maltepe Cezaevi’ndeki koğuşunda görüştü. Koğuştaki görüşmede duvarda asılı posteri gören Mehmet Metiner şaşkınlık yaşadı.

Berberoğlu heyete, “1 Aralık’ta hukuksuzluk son bulacak, masum olduğum anlaşılacak” dedi. Berberoğlu’nun koğuşuna astığı poster, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’i çok şaşırttı…

BERBEROĞLU’NUN KOĞUŞUNU ZİYARET ETTİLER

Enis Berberoğlu, ilk kez tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinde koğuşunda, TBMM’de çalıma arkadaşları CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, AK Parti İstanbul milletvekilleri Fatma Benli ve Mehmet Metiner ile HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’i ağırladı. Ziyarete katılan milletvekilleri, Berberoğlu’nun cezaevindeki koşulları ve koğuşu hakkında bilgi verdi.

Milletvekillerinin verdiği bilgiye göre, Enis Berberoğlu, altı kişilik odada tek başına kalıyor. Koğuşun yatakhane ve günlük yaşamını sürdürdüğü bölümleri ayrı. Enis Berberoğlu’nun koğuşuna girişte sağ tarafta yatak odası ve boş bir oda daha bulunuyor. Ortak kullanım alanı olarak kullanılan günlük yaşam alanında ise 37 ekran bir televizyon ile üzerinde kitapların olduğu küçük bir plastik masa, iki plastik sandalye, küçük bir kova ve çamaşır leğeni ile buzdolabı, küçük bir su damacanası bulunuyor. Odanın mutfak bölümünde ise küçük semaver yer alıyor.

BERBEROĞLU’NUN DUVARINDA NELER ASILI?

Enis Berberoğlu’nun günlük yaşamını sürdürdüğü koğuşun duvarlarında, gazete haberleri bulunuyor. Girişte sol tarafta yer alan duvarda Behiç Ak’ın bir karikatürü ile Türk bayrağı, Atatürk posteri ile Yılmaz Özdil’in kaleme aldığı “Yeni Devlet Yapısı” başlıklı köşe yazısı asılı.

15 TEMMUZ POSTERİ METİNER’İ ŞAŞIRTTI

Aynı yerde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafının yer aldığı bir poster de yer alıyor. Ziyarette AK Partili Metiner’in bu poster karşısında şaşkınlığını dile getirmesi üzerine Berberoğlu’nun, “Benim için demokrasi uğruna mücadele eden ve şehit olan herkes kutsaldır. İster sivil olsun ister asker veya polis, demokrasi uğruna o meydana çıkan herkes şehittir ve vatanseverdir. O gün alanlara AKP’li veya CHP’li kimin çıktığı önemli değil. Sokağa çıkan herkes darbeye karşı mücadele ediyor” dediği öğrenildi.

EŞİ VE KIZININ ÖZLEMİ DUVARLARINDA ASILI

Masanın ve televizyonun bulunduğu duvarda, Berberoğlu’nun kızı Dilara ve eşi Oya Berberoğlu’nun fotoğrafları ile küçük bir ahşap gemi maketi yer alıyor. Aynı duvarda 10 Temmuz 2017 tarihli Hürriyet Gazetesi ile Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin Maltepe mitingine yer veren birinci sayfaları ile Hürriyet’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Berberoğlu ziyaretine ilişkin haberinin yer aldığı sayfa bulunuyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.