AKP'li Özdağ: Devletin dini adalettir

AKP'li Özdağ: Devletin dini adalettir

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, FOX TV’de Çalar Saat’e konuk oldu. İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan Özdağ, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

"Cenazeye saygı göstermeyen diriye de saygı göstermez bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok Aysel Tuğluk’un annesine yapılanı kabul etmedim ve aynı görüşlere sahibim. Ben şahsen o gün yönetici olsaydım Ankara’ya gömülmesini sağlardım. Biz zaman zaman insanları ayırt ettik. Biz şimdi Nazım Hikmet’i de Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Tunceli de bizim memleketimiz, toprağımız. Duygusal kopuşluğa izin verecek hareketlerden uzak durmamız gerekir."

"'YANILMIŞIZ' AÇIKLAMASI"

"Nasıl ki geçmişte İmam Hatiplerin önü kesilmiş se bugünde her yere İmam Hatip de açmak doğru değil. İnsanlarımız nereye geçmek istiyorsa talebe göre hareket etmek gerekir.

Dış politika esneklik ister, duruma göre yön tayin edersiniz. 110 yıl önce buranın problemleri hep vardı. Bu sırada biz yeni bir devlet kurduk. Ben 12 Eylül döneminde 7 sene cezaevinde kaldım şimdi burada Atatürk ve arkadaşları Lozan’da bir anlaşma. Bana göre o günkü şartlar içinde yapılan en iyi anlaşmadır. Devletin tapusudur. Lozan’dan gelenler Ankara’ya gelince ağladı. Artık 100 yıl savaşmayacağız geleceğimizi kurtardık diye.

Mustafa Kemal Ölmeden önce Hatay’ı da memleketimize dahil etti. Ömrüm yeterse Musul ve Kerkük’ü de vatan topraklarına katacaktı fakat ömrü yetmedi.

Biz Barzani bu topraklarda nasıl olsa birlikte ticaret yapalım da bize minnet etsin dediklerimizi dinlesin istedik. Biz onlarla soydaş değiliz tamam ama dindaşız biz üzerimize düşeni yaptık, insanlık ettik. Yanılmanın hikayesi budur. Ben zamanında Muhsin Yazıcıoğluyla da bu işin üzerine gittik. Arkadaşlarımız, Esad’la görüşmeye gitti. Esad o zaman ‘Benim ülkemi de işgal edecekler’ dedi bize o zaman söyledi Kürt devletinin kurulmak istediğini. Zayıf bir ırak Suriye güçlü bir İsrail demektir. Mezhep kavgalarıyla bizleri bu bölgeyi zayıflattılar. Bizim ülkemizde unu yapamayınca ideolojik bir kavga başlattılar bizde de.

Biz Batı dünyası bize diyor ki mezhepleşin işte biz bunan uzak duracağız. Biz burada Lazı, Kürtü ile devlet kurduk. Birlikte yuva kuranlar düşman olamaz. Mücadele PKK ve IŞİD’le olacak mezhepleşmeye dur diyeceğiz."

"DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ"

"Dünyanın en büyük örgütü ile mücadele ediyoruz, FETÖ ile. Neden? ABD ve egemen güçler her kurumdan bir kişi devşirse kaç kişi alır. Eğitime sızarsa neler olur. Bugün bütün güçlerini kimi bilinçli kimi bilinçsiz yönlendirilerek yaklaşık 1 milyon kişi, bu işin içine girdi. Yurt dışına gönderildi. Para ile kandırıldı çocuklarımız. Biz bu mücadeleyi beraber vermeliyiz. Demokrasiye bu karmaşada halel de gelmiş olabilir.

Gazetecilerin ihbarı bir sorunu olmuşsa ben bunların tutuksuz yargılanmasını isterdim. Bir delil bir sıkıntı ortaya çıkarsa gel kardeşim dersin. Bu sayede Batı’nın eline de koz vermemiş oluruz. Devletin dini adalettir. Bende darbe döneminde çok adaletsizliğe maruz kaldım. Bizim insanımız dini söylemlere çabuk gönül verir.

"BU DEVLET HEP 18 YAŞINDADIR"

Kim cemaat ile kuruma girmiş. Baştan itibaren ülkeyi ele geçirmek için harekete geçti bu yapı. TSK’yı MİT’i ele geçirmek istedi ne korkunç bir şey bu. Bunun altında bu örgütün görünen kaldık. Ben de bu görünüşe aldandım. Ama 2009’da bu işin samimiyetsizliğini görmeye başladım. İşin dünyevileştiğini gördüm.

Milletvekili olduğumda bunlar bana liste getirdi. Manisa’daki bürokratları değiştirmem için kendi adamlarını getirmem istedi. O zaman uyarmıştım ben bunları. Ben bunlarla bir toplantı yaptım Ankara’da 'Bu devlet hep 18 yaşındadır, sizden dayak yese de kalkar öcünü alır yapmayın' dedim. Arkadaşlarımızla o zamanlar da bunları tasfiye etmenin planlarını yaptık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.