AKP'li Tuğrul Türkeş'in Türkmenlerle İlgili Rekor Kıran Videosu

AKP'li Tuğrul Türkeş'in Türkmenlerle İlgili Rekor Kıran Videosu

Suriye'deki Türkmenlerin Rusya ve Esad güçleri tarafından ağır saldırıya uğraması, Tuğrul Türkeş'in Suriye'ye giden silahlarla ilgili sözlerini hatırlattı. O dönemde MHP'de olan Tuğrul Türkeş bakın ne demişti o günlerde?

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP'ye geçmeden önce MHP Milletvekili iken CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında, içinde silah olduğu ortaya çıktıktan sonra AKP'lilerin "O Tırlardaki silahlar Bayırbucak Türkmenelerine gidiyordu" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu." demişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetiyle içinde silah olduğu ortaya çıkan Tırlarla ilgili Türkeş, "Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. iddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayır bucak Türkmenleriyle, Halep'tekilerle irtibatımız var." ifadelerini kullanmıştı.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ KATLEDİLİYOR

Bayırbucak Türkmenlerine karşı Rusya ve Esad kuvvetlerinin bugünlerdeki ağır saldırıları sonrası AKP'den MHP'ye geçen Tuğrul Türkeş'in o sözleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜ

Suriye'de rejim güçleri Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarını devam ettiriyor. Alınan bilgiye göre, rejimin Türkmen Dağı'na yönelik başlattığı kara harekatı yoğun şekilde sürüyor.

Sabah saatlerinde bazı mevzi ve köyler uzaktan atılan füze ve havan toplarıyla aralıklarla vurulurken, Türkmen bölgesinde 4 önemli kasaba kaybedildi. Savaşan Türkmen güçleri ellerinde kalan stratejik bölgeyi korumaya çalışıyor.

"BİRÇOK BÖLGEYİ KAYBETTİK"

Saldırılarla ilgili Habertürk'e konuşan Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu. Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter" dedi.

 

 Türkmen Katialmına tweettir'den tepki gösterdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.