AKP'li yetkiliden şok itiraf: Ankara’yı kaybedebiliriz

AKP'li yetkiliden şok itiraf: Ankara’yı kaybedebiliriz

Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlere 2.5 ay kala AK Partili üst düzey yetkili oylarının yüzde 40’ın altında kalabileceğini itiraf etti.

Reusters’a konuşan AK Partili üst düzey yetkili yerel seçimler öncesi uzun süre tartışılacak açıklamalar yaptı. AKP’li yetkili, seçimlerde İstanbul’un kazanılabileceğini fakat Ankara’nın kaybedilme riski olduğunu ifade etti.

Bilindiği üzere son yerel seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi ülke genelinde % 45.6, Cumhuriyet Halk Partisi % 27.8, Milliyetçi Hareket Partisi ise % 15.2 oy almıştı.

Cumhurbaşkanlığı için 24 Haziran’da yapılan seçimi % 52.59 ile Erdoğan kazanırken, ‘Cumhur ittifakı’ % 53.66 oya ulaşmıştı. AK Parti’nin oyu % 42.56, MHP’nin oyu ise % 11.1 düzeyinde gerçekleşmişti.

‘BAŞKENTİ KAYBETME RİSKİMİZ VAR’

Reuters’ta yer alan habere göre; AK Partili üst düzey yetkililer, anketlerde kararsız seçmenlerin oranının çok yüksek olduğunu ve bunların ikna edilmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Reuters’a konuşan AK Partili üst düzey bir yetkili, yaptırdıkları seçim anketlerden bahsetti ve şu ifadeleri kullandı:

“Anketlerde kararsızlar dağıtılmadan partimizin oy oranı yüzde 32-35 aralığında. Beklentileri karşılamıyor, net. Ama daha kampanya sürecinin başındayız. Kararsızların oy oranı çok yüksek; yüzde 30’a yakın. İl bazında İstanbul iyi ama Ankara çok da parlak gözükmüyor. Bazı büyükşehirlerde de sıkıntılar olabilir.”

YÜZDE 40’IN ALTINDA KALABİLİR

Bir başka AK Partili yetkili ise yerel seçimlere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde oy oranı yüzde 40’ın altında kalabilir. Bu iyi bir sonuç olmayacaktır” derken, “Böyle bir sonuç güven tazeleme tartışmalarını açabilir. Buna ittifak ortağımız MHP de dahil. Bu, olursa Türkiye’nin politik iklimini değiştirebilir.”

AK PARTİ’NİN ANKARA’YI KAYBETME OLASILIĞI VAR

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı ise İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 52’lerde olduğunu kaydetti.

Murat Sarı, Ankara’da Mehmet Özhaseki’nin bir puan önde olduğunu, Ankara’daki kararsızların sayısının yüksek olduğunu, Ak Parti’nin Ankara’yı kaybetme olasılığının olduğunu belirtti.

MHP’den bir yetkili ise AK Parti açısından seçmen üzerinde en olumsuz etkinin ekonomi olduğunu, bunun etkilerini sahada daha şimdiden gördüklerini kaydetti fakat yine de ittifakın başarı şansının yüksek olduğunu vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.