AKP'liler yedi, CHP ödeyecek

AKP'liler yedi, CHP ödeyecek

Yalova'da seçim öncesi ısmarlanan yemeklerin bedeli belediyeden icra yoluyla tahsil edilecek. 615 bin TL'lik icraya rağmen faturaları ödemeyeceğini belirten belediye başkanı Vefa Salman 'Yemek ihalesine çıkarken imza atan müdürle bu şirketin 2 sahibi kank

SEÇİM öncesi belediyenin ısmarladığı 74 bin 700 porsiyon yemek ve hediye eşyaların hesabıyla gündeme gelen Yalova Belediyesi’nde bu kez haciz şoku yaşandı. 30 Mart seçiminden önce belediyeden aldığı ihaleyle yemek veren firmalardan biri, CHP’li yeni başkan Vefa Salman’ın “Ben bu hesabı ödemem” çıkışının ardından belediyeye icra kararı çıkardı.


615 Bin TL
 
Yalova 1’inci İcra Müdürlüğü’nün kararıyla, 7 faturayla ilgili Yalova Belediye Başkanlığı’na tebliğ yapıldı. 24 Mart (2 fatura), 3 Nisan, 14 Şubat (2 fatura), 7 Nisan ve 24 Ocak tarihli faturalarla 90 bin 61 lira, 72 bin 106 lira, 213 bin 958 lira, 110 bin 992 lira, 72 bin 107 lira, 52 bin 129 lira, 4 bin 351 lira olmak üzere toplam 615 bin 705 lira alacağın icra yoluyla tahsiline karar verildi. İcra kararında, toplam alacağa işleyecek ticari temerrüt faizi, icra masrafları, avukatlık ücreti ve yargılama giderleri ile birlikte Borçlar Kanunu’na göre tahsil edileceği belirtildi.

SALMAN: SUÇ DA VAR
 
Belediye Başkanı Vefa Salman, icra emrine karşın faturaları ödememekte kararlı olduğunu belirterek bugün mahkemeye itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı. Aynı şirketin belediyeden 2013 yılına ait 600 bin lira civarında daha alacaklı göründüğünü belirten Salman şunları söyledi:
 
“Kavurmayı veren şirket cuma akşamı saat 05.00’e doğru haciz gönderdi. Eski alacaklarıyla ilgili icra kararı göndermiyor, ocak ve nisan ayında ben geldikten sonra gönderdiği faturalara icra koyuyor. 3 Nisan’da kesilmiş faturanın hacze verilmesi her şeyden önce ticari ahlaka sığmaz. Ben 3 Nisan’da yemek vermedim, verdirtmedim. Bu aynı zamanda mali bir suçtur. Bir yemek yenir, en fazla 10 gün sonra fatura etmek zorundasınız. 2 türlü suç, hata ve art niyet var.

İÇİME SİNMİYOR
 
Müfettiş istedim, soruşturma istedim. Ben bu parayı ödemeyeceğim. Cebimden çıkmıyor ama Yalovalıların parası. Burada yaşayan herkesin su parası, çevre vergisi, işgaliye ücreti, mülk kirası olarak ödediği paralar bunlar. Yalova’daki her bireyin bu parada hakkı var. Bu yemeklerin seçim döneminde verildiğini bütün Yalova biliyor. Çünkü belediyenin çalışanları, belediyeden maaş alan bayanlar kapı kapı dolaşıp yine belediyenin kiraladığı otobüsle 13 mahalleyi gezip yemek davetiyesi verdiler. 5 yerde bu yemekler verildi. Bazılarının da verilmediğinden kuşkum var. Yemek ihalesine çıkarken imza atan müdürle bu şirketin 2 sahibi kanka. Daha 1 hafta önce tesadüfen bir restoranda aynı masada yemekte gördüm. Bunları görmüşken ödemek içime sinmiyor. Gelen müfettişe gerekli bilgileri vereceğim. Elimden ne gelirse yapacağım.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.