AKP'nin 2.5 milyona yakın oy kaybı var

AKP'nin 2.5 milyona yakın oy kaybı var

İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarının iktidar partisi açısından başarılı geçmediğini söyledi.

İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarınının iktidar ve muhalefet açısından başarılı olmadığını söyledi.


Seçim sonuçlarını yazılı bir açıklama ile değerlendiren eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimlerin genel seçim havasında geçtiğine dikkat çekti. Kazanılan belediye başkan sayısına bakınca iktidar partisinin başarılı olduğunun açık olduğunu dile getiren Günay, bu başarının 2011 ile karşılaştırıldığında ise AK Parti'nin 2,5 milyona yakın oy kaybıyla ciddi bir gerilim yaşadığı gerçeğinin görülmesini engellememesi gerektiğini vurguladı.

Son yaşanan olayların AK Parti seçmeni üzerinde etkili olduğunun altını çizen Günay, "2013 yazından bu yana yaşanan demokratlık, dürüstlük ve dış politika eksenli tartışmaların, iktidara pahalıya özellikle Başbakan'ın toplumsal desteğinin gerilemesine mal olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır." dedi.

Muhalefet partililer açısından da seçim sonuçlarının başarılı olmadığını anlatan Günay, şöyle devam etti: "Üç önemli muhalefet partisinin, en önemli eksiği, 'bütün Türkiye'nin partisi' olmamaktan, belli bölgelerde yoğunlaşırken, bazış bölgelerde hiç derecesine inmiş görünmekten kaynaklanmaktadır. Bu bölgesellik ya da kitle tabanlarındaki sınırlılık, yerel baarılarına rağmen, genel oy oranlarını ciddi biçimde aşağı çekmekte ve büyüme umutlarını yok etmektedir."

Seçim sonuçlarını Türkiye için bir tehlike işareti olarak değerlendiren Günay, ülke düzeyinde ideolojik ve etnik bölünmüşlük görüntüsünün Başbakan'ın seçim sonrası sürdürdüğü sert ve tehditkar söylemiyle giderilemeyeceğini ifade ederek "Türkiye'de bir arada yaşama duygusunu zedeler. Büyük kırılmalara yol açar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.