AKP'nin Rus adayı Irina

AKP'nin Rus adayı Irina

AK Parti, Antalya'da 6 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve 2009 yılında Türk vatandaşlığına geçen Rus Irina Balcı'yı, Konyaaltı ilçesinden birinci sıra meclis üyesi adayı gösterdi.

Antalya’da 10 binin üzerinde Rus’un hayatını sürdürdüğü Konyaaltı’nda yaşayan Irina Balcı, Ak Parti’den belediye meclis üyeliği adaylığıyla siyasete atıldı.

 

İLK DEFA TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇMİŞ YABANCI 
 
Ak Parti’nin Konyaaltı belediye meclis üyesi adayları listesinin kontenjan sıra birinci adayı olan Balcı’nın seçilmesi, Ak Parti Belediye Başkan adayı Remzi Sadi’ye bağlı. Konyaaltı’nda Ak Parti seçimleri kazanırsa Antalya’da ilk defa Türk vatandaşlığına geçmiş bir yabancı yerel yönetimlerin karar organı, belediye meclisinde yer alacak.

IRINA BALCI 2009 YILINDA TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇMİŞTİ
 
Türkiye’ye 6 yıl önce gelen 4 çocuk annesi 34 yaşındaki Irina Balcı, 2009 yılında Türk vatandaşlığına geçti. Aynı zamanda Antalya’da Rus Sanat ve Kültür Derneği’nin başkanlığını da yürüten Balcı, Moskova Devlet Üniversitesi’nin Filoloji bölümünü bitirdi, ardından Fransa’da Sorbone Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk okudu.

 
 
ANTALYA'DA ÖZELLİKLE RUSLAR YAŞIYOR
 
Ak Parti ile siyasete atılan Balcı, 5 yıl önce geçtiği Türk vatandaşlığıyla onur duyduğunu belirterek; Antalya’da bugün özellikle Rusların ulaştığı nüfusla artık yerel yönetimlerin karar organlarında yer almalarının bir mecburiyet, zorunluluk olarak da ortaya çıktığını kaydetti.

'AK PARTİ İÇİNDE FARKLILIKLAR OLSUN'
 
Irina Balcı, yaptığı açıklamasında, "Nerede daha çok Rus var. Avrupa’da mı, yok. Türkiye’de. Biz bu ülkede yaşamak istiyoruz. Ülkeye faydalı olmak istiyoruz. İmkanımız ve gücümüz var. İsteklerimiz var. Meclis üyesi adaylık teklifini AK Parti Belediye Başkan adayı Remzi Sadi'den aldım. O gördü bizim burada olmamızın ciddi ve önemli olduğunu. Ondan çok gurur duydum. AK Parti'nin içinde olmak istiyorum. Ak Parti’nin içinde farklı insanlar olsun. Bunu da göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.