AKP'nin "sanatla" imtihanı

AKP'nin "sanatla" imtihanı

İzmit’teki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı’nda yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan heykeli görenleri şaşırttı.

İzmit Topçular Mahallesi’nde kısa bir süre önce 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı hayata geçirildi.

15 Temmuz’un yıldönümüne yetişen parkın içerisinde küçük bir çocuk oyun alanı, Boğaziçi Köprüsü’nün minyatürü, Genel Kurmay Başkanlığı binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve pek çok küçük heykel tasvirleri bulunuyor. Parkta yer alan heykellerden biri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait.

Bu heykeli bir gören, bir daha bakıyor. Göz küreleri olmayan, değişik bir anlayışla yapılan heykel vatandaşlarda büyük bir kafa karışıklığına sebep oluyor…

Malum AKP’nin sanata ve sanatçıya verdiği önem herkes tarafından biliniyor.

Hal böyle olunca az da olsa sanattan anlayan belediye başkanları bir şeyler yapmak istediklerinde sıkıntı yaşıyor!

Özellikle AKP’li başkanlar, doğru düzgün heykeltıraş bulmakta, kendi görüşlerini sanat yoluyla vatandaşlara aktarmakta sınıfta kalıyor.

AKP’liler ne zaman “heykel” ile ilgili bir şeyler yapmaya kalksa ortaya İzmit’teki bu ve benzeri yapılar gibi ilginç, tartışılan eserler çıkıyor.

Hatırlayın, 15 Temmuz sonrasında Şanlıurfa Harran’da da belediye başkanı heykel yaptırmak istemiş, Erdoğan’ın tankları durdururken tasvir edilmeye çalışıldığı heykel sosyal medyada olay olmuştu.

tayyipheykel.jpegtayyipheykel1.jpg

Kaynak: Uğur Enç Kocaeli Barış Gazetesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum