AKP'nin Tünel Sahil Yolu

AKP'nin Tünel Sahil Yolu

Düzce'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı. Cumayeri İlçesi'nde ise çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Şehirlerarası yol yağmur sularının taşıdığı çamur yüzünden ulaşıma kapandı, araçlar mahsur kaldı.

Düzce’de sağanak yağmur aralıklarla etkili oluyor. Düzce’de derelerin taşması sonucu birçok köyde tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.


Düzce’de metrekareye 20.6 kilogram yağış düştü. Cumayeri ve Yığılca’da birçok köy yağmur yağışından olumsuz etkilendi. Cumayeri deresinin taşması sonucu ilçe merkezinde birçok işyeri ve evlerin alt katlarını su bastı.

 
Vatandaşlar evlerine ve işyerlerini dolan suları boşaltmaya çalışırken, belediye ekipleri ise çalışma yaptı. Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Cumayeri’ne gelerek vatandaşlara yardımcı oldu. Cumayeri’nin rafting merkezi Dokuzdeğirmen köyünün yolu bir süre ulaşıma kapandı. Düzce, Cumayeri, Çilimli ve Yığılca ilçelerine bağlı toplam 17 köy yolunun yağmur yağışı nedeniyle hasar görmesi sonucu kapandığı İl Özel İdaresi’nin bölgelerde çalışma yaptığı öğrenildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Düzce’nin Cumayeri İlçesi’ne bağlı Dokuzdeğirmen Köyü’nde yolun sularla kaplanması nedeniyle rafting tesislerinde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. İş makinesinin kepçesine bindirilen kişiler güvenli bir bölgeye taşındı. İl Özel İdare ekipleri, Cumayeri’nde yağmur sularıyla kaplanan ulaşımının sağlanamadığı köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Cumayeri’nde yaklaşık 50 işyerini su basarken, esnaflar kovalarla işyerlerindeki suları boşaltarak temizlik yaptı.

ANKARA'DA KORKUTAN FOTOĞRAFLAR

Ankara'yı dün etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su bastı. Bugün de yine Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta çökme meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sağanak yağışlar nedeniyle 81 ilde teyakkuza geçtiğini açıkladı.



Başkent'teki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta da çökme meydana geldi.

KEÇİÖREN'DE YOLLAR SULAR ALTINDA KALDI

Ankara'da Keçiören'de sağanak yağış nedeniyle yollar sular altında kaldı.

Saat 13.30 sıralarında başlayan sağanak yağış nedeniyle Keçiören Kuyubaşı Stadı önündeki cadde sular altında kaldı. Araçlar yollarda kalırken bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

"SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’DE"

Bu arada Yenimahalle Belediyesi yetkilileri 1237. Sokak’ta meydana gelen çökme ilgili olarak, “Çökmenin 1237. Sokak’ta olması Yenimahalle Belediyesi’ni zan altında bırakmıştır ancak kanunen 12 metreden büyük sokaklar Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Biz sorumluluğumuz alanında olmamasına rağmen vatandaşlarımızın zarar görmemesi için, boşluğu dolgu malzemesi ile doldurduk” açıklaması yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.