AKP'ye katılacak iddialarına sert cevap

AKP'ye katılacak iddialarına sert cevap

'Bizi kimse Numan Kurtulmuş'la karıştırmasın. Bu son derece art niyetli bir yalan ve iftira.'

TÜRKİYE’nin yetiştirdiği önemli siyasetçilerin başında gelen merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu olarak, babasının sağlığında hep geri planda duran 35 yaşındaki Fatih Erbakan, 4 Mayıs’ta Saadet Partisi Genel Başkanlığı için, babasının arkadaşlarıyla yarışacak.


Saadet Partisi’nin başına geçtikten sonra, partiyi lağvedip Ak Parti’ye katılacağı iddialarına yanıtı sert: “Bizi kimse Numan Kurtulmuş’la karıştırmasın. Bu son derece art niyetli bir yalan ve iftira.  Bunu iddia edenler bilinçli olarak bunu yapmaktalar ve en küçük bir delil dahi ortaya koyamazlar. Ayrıca böyle bir müdahalenin yapılmasında kullanılacak en son kişi herhalde bendenizimdir.”  Numan Kurtulmuş’un Ak Parti’ye katılmasını ise doğal karşılayan Erbakan “Çünkü AKP ve Numan Kurtulmuş başından beri aynı çizgideler. Aynı amaçlara, aynı düşünceye sahip insanların bir arada olmaları son derece doğal” diyor.

Fatih Erbakan üniversite öğrencisi iken, Milli Gençlik Vakfı’nda Üniversite Temsilcisi oldu. Fazilet Partisi’nde Çankaya ilçe teşkilatında 1999 seçimlerinde seçim kampanyasını yürüttü. Daha sonra da SP Ankara İl Gençlik Kolları’nda görev yapıp 2002 seçimleri için çalıştı. Babasının vefatından sonra da GİK üyesi olarak yaklaşık 50 ilde 150’ye yakın programa konuşmacı olarak katıldı. 

AĞIR TOPLARDAN DESTEK 

Fatih Erbakan’a genel başkanlık yolunda SP Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan ve RP Kurucu Genel Başkan’ı Ahmet Tekdal, Devlet eski Bakanı ve SP YİK Üyesi Fehim Adak, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ve  Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfü Doğan gibi Milli Görüş’ün ağır toplarından da destek var.

ERDOĞAN BAŞBAKAN, ERBAKAN CUMHURBAŞKANI OLACAKTI 

İşte oğul Erbakan’ın, RP kökenli siyasetçilerin Recep Tayyip Erdoğan etrafında birleşip kurduğu Ak Parti, 12 yıldır siyasetin zirvesinde rakip tanımazken, kendisinin nereye oynadığı sorusuna ilginç yanıtı ve yaptığı açıklamalar:
Ak Parti, merhum Erbakan’ın manevi mirasına dayanarak iktidara geldi. 2002 de ‘Tayyip Bey’i Başbakan, Erbakan Hocamızı Cumhurbaşkanı yapacağız’ diyerek oy topladılar. Hala da bu mirasın nimetinden yararlanmaktalar. ‘Biz gömlek değiştirdik’ demelerine rağmen milletimiz onlara Milli Görüş’ün devamı olduklarını zannettiği için oy vermekte. Maalesef bu büyük bir yanılgı. SP olarak yeni dönemde, güçlü bir yönetimle, alternatifsizlikten dolayı yıllardır AKP de toplanan ve asıl sahibinin Milli Görüş olduğu oyları geri alacağız.

AK SAÇLILARLA ÇALIŞACAK MI? 

Gençler bilebilse, yaşlılar yapabilse. Ak saçlılarımızdan da gençlerimizden de vazgeçemeyiz. Yeni dönemde Milli Görüş Hareketi’nin 3. kuşağı olan gençler insiyatif alıp, ön planda olacak.

BABASININ YERİNİ DOLDURABİLİR Mİ?

Erbakan gibi bütün İslam Alemi’nin doğal bir lider olarak gördüğü bir kimsenin evladı olmak elbette ki büyük bir şeref ve bahtiyarlık. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Biz siyaseti çok önemli bir dini vecibemizi yerine getirmek için yapıyoruz. İlk işimiz, 1 Haziran’da yeniden yapılacak Ağrı seçimlerine ciddi bir şekilde hazırlanmak olacak. Arkasından “MG’ün özüne dönüş hareketi” başlatılacak.  Hedefimiz, ilk seçimde partimizi TBMM’ne taşımak, bir sonraki seçimde iktidar yapmak.

ADİL DÜZEN, 100 BİNLİK PLANDI 

D-8’leri en kısa zamanda D-60’lar haline getirip ‘Adil Bir Dünya’nın inşasını başlatacağız. RP döneminde kapitalizmin tek alternatifi olan Adil Düzen’i biz onu 1/100 binlik plan olarak ancak ortaya koyabildik. Halbuki onun 1/10 binlik, 1/binlik planlarının yapılması gerekiyordu. Hedeflerimiz arasında bunu güncellemek var. Adil Düzen 90’larda ortaya konmuş. Günümüz şartlarında somut bir söylem ortaya koymanız lazım. Onu çalışacağız.


AK PARTİ’DEN TEKLİF ALDI MI? 

Hayır, teklif gelmedi. Herhalde teklif dahi edilemez olduğunu düşündüler. Ak Parti’de siyaset yapmayı hiçbir zaman düşünmedim. Bizim için önemli olan herhangi bir makama gelip kuru kuruya siyaset yapmak değil. Pek çok konuda bizim temel ilkelerimize uymayan bir yol izlediği için AKP ye geçmemiz söz konusu değildir.

BABASI ERDOGAN’LA GİDENLERE KIRILDI MI? 

Yıllarca kendilerine Milli Görüş’ü anlattığı öğrencilerinin o çizginin dışına çıkmalarından dolayı onlar için üzülmüştür elbette ki.

Merhum liderimiz, şahsımızla ilgili bize özel bir yol haritası çizmedi ve bir misyon yüklemedi. Bu davanın bir ferdi olarak onun Milli Görüşçülere yüklediği misyona sahip çıkmaya çalışıyoruz. 

AİLESİ ADAYLIĞINA NE DEDİ? 

Rahmetli babamın yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiklerinden böyle ağır bir yükün altına girmeme aslında gönülleri razı olmuyor. Fakat davamız uğrunda, milletimiz için bir hizmette bize ihtiyaç duyulduğundan dolayı daha iyi yapacak birisi de yoksa buna rıza gösteriyorlar ve destekliyorlar. 

GİDENLERİ GERİ ÇAĞIRACAK 

Milli Görüş, kurtuluşun tek adresidir ve kapıları herkese açıktır. Bugün AKP de bulunan herkesin asıl yeri toplanma merkezi aslında SP’dir. Yeniden Milli Görüş çizgisinde birleşmek için eski Milli Görüşçüleri de partimize davet edeceğiz.  Milli Görüş çizgisinden sapmadan ve politik kulvarımızı daraltmadan herkese kucak açacağız. Siyaset uzun soluklu bir iş. Yoksa dava adamı olunmaz.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURSA, OY VERECEK Mİ? 

Bu sorunun cevabını vermek için henüz erken. Cumhurbaşkanı adayları, başbakanın kim olacağı belli olmamıştır.  Biz, 4 Mayıs sonrası bu hususu kapsamlı bir şekilde istişare edeceğiz.  İnşallah milletimiz için, ülkemiz için, İslam Alemi için en hayırlısı olur.

SAADET AÇILIMI 

Popüler tabirle açılım diyorlar. Erbakan Hoca, çok zıt özellikleri bünyesinde barındıran biriydi. Uçak sanayinde çok sağlam bir parça üreteniz lazım. Her türlü hava koşullarına ve türbülansa dayanıklı ama aynı zamanda çok hafif. Ama sağlamlık ve hafiflik birbirine çok zıt özellikler. 

Çok tesirli ilaç yaparsınız ama yan etkisi büyük olur. Bir hareketin lideri, ama onu bir kitle hareketine dönüştürmeyi de başarmış. RP milli görüş çok ciddi ideolojik temelleri olmasına rağmen, çok büyük oylara ulaşabildi. Sadece içine kapalı izole marjinal bir parti olmamalıyız. Milli Görüş’ün toplanma yeri Saadet Partisi’dir. Göreve gelirsek, kurumsal olarak da herkese bu çağrıyı yaparız. 

GEZİ’YE HİÇ GİTMEDİM 

Gezi’ye hiç gitmedim. Bü ülkede 60 senedir en büyük baskılara inançlı kesim maruz kaldı. RP kapatıldı. Ama çıkıp bir tane cam çerçeve kırmadılar. Bize müdahale edildi diye taşkınlık yapmalarını uygun görmedim açıkçası. 

BAŞBAKAN’IN 3 ÇOCUK SÖYLEMİ 

Bir başbakan buna doğrudan doğruya müdahale etmesi tartışılabilir. Ama bir Müslüman olarak, Başbakan’ın inançlı bir insan olarak söylemesinde bir beis görmedim. 3 çocuk söyleminin de büyütüldüğünü düşünüyorum. Baskı zulüm varmış gibi bir reaksiyon gösterildi. Hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı.

BAŞBAKAN’A DİKTATÖR DEMEK AŞIRILIK 

Başbakan Erdoğan’ın, 12 yıl boyunca sürekli olarak yüzde 50 oy alarak başarısını tazelemiş olması, daha rahat davranmasına, bütün milletin arkasındaymış gibi düşünmesine neden olmuş olabilir. İnsan psikolojisi bu. Ama diktatör denmesi doğru değil. Bazı konularda inisiyatif sahibi olmak istemesi, bütün konularda kendi fikrinin alınması gibi durumlar söz konusu oluyor. Daha önceki başbakanlarda böyle bir yönetim anlayışına alışık değildik ama diktatör denmesi de çok aşırı.

BİLAL ERDOĞAN’LA HİÇ ARKADAŞ OLMADIK 

Bilal Erdoğan’ı yakından tanımıyorum. Yakın bir akrabamızın düğünü için yanılmıyorsam 1994’te Ankara’ya gelmişlerdi, en son o zaman görmüştüm. Bir de Tayyip Bey’in annesinin cenazesinde karşılaştık. Onlar İstanbul’da biz Ankara olduğumuz için bir arkadaşlığımız olmadı. Bazı toplantılarda karşılaşmak dışında, sürekli görüşen, buluşan bir arkadaşlık ilişkimiz yoktu. Bir arkadaşlık vardı da onu kestik değil yani. 

ANNEM GİBİ EŞİM DE FEDAKARLIK YAPACAK 

Siyasete atıldığımda şimdiye kadar olduğu gibi annesi yükün çoğunu omuzlamış olacak. Aynen rahmetli annem gibi. O da birçok kritik noktadan babamın yokluğunu hep anlatırdı. Ben ilkokuldayken, top oynarken arkadaşımla çarpıştım, dişlerim kırıldı. Babam şehir dışındaydı. Sünnet olduğum sırada bile işlerinden dolayı gelemedi. Ancak akşam saatlerinde gelebildi. Hep en zor zamanlarda annem bize sahip çıktı. ‘Size hem annelik hem babalık yaptım’ derdi. Genel başkan olmamız durumunda eşim Beyza Hanım’ı öyle günler bekliyor diyebiliriz.  

DIŞARIDA TEK BAŞINA BİR HAYATIM OLMADI  

Annemin üzerimize titreyen bir yapısı vardı. Çok tedbirli bir insandı. Tek başıma bakkala ya da arkadaşlarımla bir yere gitmeme izin vermezdi. Sadece Necmettin Erbakan’ın oğlu olduğumdan değil, bir anne olarak herkesin tedbirli olması gerektiğini düşünürdü. O yüzden dışarıda tek başıma bir hayatım olmadı prensipli olarak, aşırı sokakta olmamızdan hoşlanmazdı. Kötü niyetli insanlar olabilir, araba çarpabilir diye endişeleri vardı. 

BABAMDAN TOKAT YEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM 

Babamdan tokat yediğimi hatırlamıyorum ama çocukluğumda, gürültü yapıyorum diye ya da çeşitli sebeplerle kızdığı zamanlar olmuştur. Babamla aramızda çok ciddi bir yaş farkı olmasına rağmen, aramızda çok ciddi bir problem olmadı. 

EŞİMDEN ÖNCE FLÖRT ETMEDİM 

Kimseyle flört etmedim. Eşimle görücü evlendik ama karşılıklı anlaştığınızı görme aşamaları her zaman oldu. Önümüzde bir kongre var. Tansiyonu yüksek bir atmosferdeyiz. Çok ciddi konu. Heyecan dorukta. Fatih Bey işi gücü bırakmış bunlarım mı anlatmış derler.
 
(Fatma Aksu/Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.