Akşam 'Son Haçlılar'a sarıldı

Akşam 'Son Haçlılar'a sarıldı

Hizmet hareketine karşı kara propaganda haberlerine devam eden Akşam gazetesi, manşetten İslam düşmanı Amerikalı Paul L.Williams'ın görüşlerine yer verdi.

Aşırı sağcı ABD'li öğretim görevlisi, İslam, AKP ve Hizmet hareketi aleyhinde yazdığı yazılarla tanınıyor. Williams, makalelerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de Gülen'in müridi diye iftira atan bir isimdi.

 

Büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası Hizmet hareketine karşı yalan ve iftiralarda sınır tanımayan yandaş medya bugün de skandal bir habere imza attı. Akşam gazetesinin manşetten hezeyanlarına yer verdiği Williams, Hocaefendi'nin 50 milyar dolarlık malvarlığının olduğu, yaşadığı yerde atış talimleri yaptırdığı, evini 100 bodyguardın koruduğu gibi ipe sapa gelmez ifadeler kullanıyor.

GÜL VE ERDOĞAN MÜRİT SAÇMALIĞI

“Son haçlı seferi” adlı internet blog'unda, Hizmet hareketine yönelik aynı iftiralar daha öncede yer almış, Williams'ın bu iddiaları o dönem ABD de bile ciddiye alınmamıştı. Williams Temmuz 2013'de yazdığı bir yazıda ise AK Parti hükümetine de sert eleştirilerde bulunmuştu. Amerikalı akademisyen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Türkiye'nin ilk İslamcı Cumhurbaşkanı olarak sunmuş ve AKP'nin Gülen'in kontrolünde olduğunu savunmuştu. Williams, Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Gülen'in uhdesinde olduğunu iddia etmişti.

'TÜRKİYE İSLAM DEVLETİ OLUYOR' DEMİŞTİ

AK Parti hükümeti boyunca Türkiye'nin seküler bir devletten İslam devletine dönüştüğünü söyleyerek, Türkiye'de 85,000 aktif caminin ve 90,000 bin İmamın bulunduğunu yazmıştı.

HÜKÜMET'E İRAN SUÇLAMASI

Avrupa Birliği süreci olmasına rağmen, Türkiye'nin müttefikliğinin Avrupa Birliği ve Amerika'dan, Rusya ve İran'a kaydığını yazmıştı. Aynı yazıda, Türkiye'nin dostluğunu Hamas, Hizbullah ve Suriye ile ilerlettiğini belirterek, Türkiye'de anti Hristiyan,  anti Yahudi ve anti Amerikan halk tabanının oluştuğunu savunmuştu. İftiralarda sınır tanımayan aşırı sağcı gazeteci daha evvel de McMaster Üniversitesi'nin ellerindeki nükleer malzemeleri teröristlere pazarladığını yazınca tekzipe mahkum edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.