Akşama kadar kamyonetle taşıyor

Akşama kadar kamyonetle taşıyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Paralar evde balya balya duruyor. Bilal akşama kadar kamyonetle taşıyor, paralar bitmiyor. Bilal'e de yazıktır. Çocuk hayatı boyunca bir kere alın teriyle çalışmış. Bunu da o gün para balyalarını taşıyarak yaptı. On

Partisinin Bitlis’te düzenlediği mitingde konuşan Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yolsuzluk üzerinden eleştirdi.


Demirtaş, "Hırsız var. Hırsızın da türlü türlüsü var. Ama bunlar en utanmazları. Bu kalabalığın içinde bir hırsızı yakalarsanız yüzü kızarır. Bunları suçüstü yakalamışlar. Paralar evde balya balya duruyor. Bilal akşama kadar kamyonetle taşıyor paralar bitmiyor. Yüzleri kızarmıyor. Halen 'Mağdur olan biziz' diyor. O paraları taşıyarak mağdur olmuşlar. Bilal'e de yazıktır. Çocuk hayatı boyunca bir kere alın teriyle çalışmış. Bunu da o gün para balyalarını taşıyarak yaptı. Ona yazık. Bu hırsızlık düzeni ilelebet bu şekilde mi gidecek? Bu halk ayağa kalkıp kendi iradesine sahip çıkacaktır. Bunların yaptığı en büyük zarar ise dinimizedir. İslamiyet ve başörtüsü altında bunları yaptılar ya, en büyük zararları budur. Bunlar gibi din adına İslamiyet adına yola çıkıp da bu kadar haksızlık yapan olmadı. Bunlar sandıkta oy alarak kendilerini temizlemeye çalışacak. Halkın oyları ile hırsızlıklarını kapatmaya çalışacaklar. 30 Mart bunun hesabının sorulması için bir fırsattır.” diye konuştu.

“30 MART'TA YENİ BİR YÖNETİM GELİYOR”

“Bitlis, Şeyh Saidi Kurdi'nin evliyaların diyarıdır.” diyen Demirtaş, “30 Mart tarihinde yeni bir yönetim geliyor. Bu yönetim gece gündüz size hesap vermek zorundadır. Bitlis belediyesini devir aldığımızda arkadaşlarımız ilk iş olarak dosyaları inceleyecekler. Hangi ihalede ne yolsuzluk yapılmış, kime ne peşkeş çekilmiş ve yolsuzluğun durumunu açıklayacağız. Bu insanları isim isim bileceksiniz. Sonrasında harcadıkları her kuruşu her ay halka açıklayacaklar. Bizim halkımızın tek bir kuruşu boğazımızdan haram olarak geçecekse Allah canımızı o gün alsın. Artık Bitlis'te yeni bir yönetim anlayışı olacak." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.