Akşener Durmuş Yılmaz’ı neden “Çizdi”

Akşener Durmuş Yılmaz’ı neden “Çizdi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk kongreden sonra oluşturduğu Başkanlık Divan’ında Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’a neden görev vermedi. İşte sebebi…

Meral Akşener İyi Parti’nin yeni ‘A takımı’nda yer almayan Merkez Bankası’nın (MB) eski başkanı Durmuş Yılmaz için “Görev almamayı kendisi talep etti, aramızda herhangi bir sorun yok, ekonomi başdanışmanım olarak yanımızda olacak” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere İyi Parti’nin Parti kuruluşunda ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı koltuğuna partinin kurucularından Durmuş Yılmaz getirilmişti. Partinin bu hafta sonu yapılan kurultayının ardından Akşener’in yeni ‘A takımı’ oluşturulmuş, bu defa göreve Durmuş Yılmaz’ın yerine Ayfer Yılmaz getirilmişti.

BEN BAŞKAN OLACAĞIM, O DA BENİM YARDIMCIM

Akşener “Ben Başbakan olacağım” Durmuş Yılmaz’da “benim ekonomiden sorumlu başbakan yardımcım olacak” demişti.

Hürriyet yazarı Uğur Gürses bugünkü yazısında, Akşener’in durumla ilgili kendisini aradığını ve şunları anlattığını yazdı: “Birincisi görev almamayı Durmuş Yılmaz kendisi talep etti. Parti faaliyetleri ve ziyaretlere sağlık nedeniyle katılmasının bir süre mümkün olamayacağını söyledi. İkincisi aramızda herhangi bir sorun yok. Üçüncüsü, Durmuş Yılmaz bizim abimiz, ekonomi başdanışmanım olarak yanımızda olacak.”

Öğrendiğine göre, Yılmaz’ın ayağındaki bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olacağını aktaran Hürriyet yazarı, Akşener’e “Ben başbakan olacağım, o da benim ekonomiden sorumlu başbakan yardımcım olacak” sözünü hatırlattığını ve “Evet geçerli, değişmedi” yanıtını aldığını yazdı.

Yılmaz’la da konuştuğunu ve sağlık nedeniyle partiye gidemeyeceğini bildirdiğini doğruladığını, ayrıca bu konuda bir‘Whatsapp mesajı’ ilettiğini de aktaran Gürses, mesajın içeriğine yönelik soruya “Bu konu bende kalsın” yanıtı aldığını yazdı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.