Akşener el öpenlere çok kızdı: Derhal partiyi terk edin!

Akşener el öpenlere çok kızdı: Derhal partiyi terk edin!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada MHP Lideri Bahçeli’nin elini öpenlere çok kızdı ve partiyi terk etmelerini istedi.

Meclis’te yapılan dünkü yemin töreninde ‘Devlet Bahçeli’ye ilgi gösterenleri çok sert ifadelerle uyaran Meral Akşener, ‘Bizim ilkelerimize uyacak olanlar kalsınlar. Uymayacaklar derhal gitsinler’ dedi.

İYİ PARTİLİ VEKİLLER EL ÖPME YARIŞINA GİRMİŞTİ

Bahçeli, yemin öncesi MHP sıralarına doğru yürürken İYİ Parti’ye ayrılan bölümden geçti. Bu sırada bazı İYİ Partililer ayağa kalktı, Bahçeli ayağa kalkan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in de aralarında olduğu bazı vekillerle tokalaştı. İYİ Partili Hayati Arkaz, Bahçeli’nin elini öptü. Akşener’in bu görüntülere tepkisi ise çok sert oldu.

“DERHAL PARTİYİ TERK EDİN”

Partililere konuşan Akşener tepkisini şöyle dile getirdi;

“Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir.

Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin”

aksenerelopme.jpg

AKŞENER DE BAHÇELİ’NİN ELİNİ ÖPMÜŞTÜ

Daha önce MHP’den milletvekilliği yapan Meral Akşener, ihraç edilmeden önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmüştü. MHP ve ülkücü kökenli milletvekillerinin Akşener'in bu açıklamasından sonra nasıl bir tutum geliştireceği merakla bekleniyor.

İYİ PARTİ GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İYİ Parti ilk grup toplantısını basına kapalı gerçekleşti. Bu toplantıda partinin Meclis grup yönetimi seçimi de yapıldı. Yapılan seçimde Ahat Andican Meclis Grup Başkanı, Lütfi Türkkan ve Yavuz Ağıralioğlu ise Meclis Grup Başkan vekilleri olarak seçildi. Hayrettin Nuhoğlu ise İYİ Parti TBMM Başkan adayı olarak gösterildi.

BÜYÜK SIKINTININ BELGESİ

Kulislerde İYİ Parti'nin açıklanan Meclis Grubu yönetimi parti içerisinde çok büyük sıkıntıların bulunduğunun göstergesi olarak nitelendiriliyor. Parti içerisindeki ayrışmaya karşı Akşener'in partiyi kendi disiplininde tutmak amacıyla Meclis grubunu bu şekilde oluşturduğu da konuşulan konular arasında. Özellikle Ümit Özdağ'ın yaşanan bu gelişmelerden oldukça rahatsız olduğu da ifade ediliyor.

Hakan Sönmez             siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.