Akşener Genel Merkez binasını açıyor: Şaşırtan tarih!

Akşener Genel Merkez binasını açıyor: Şaşırtan tarih!

İYİ Parti Genel Merkez binasını açılışını şaşırtıcı flaş tarihte yapacak. Açılış tarihinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile çok tartışılacak bir ilişkisi var.

Meral Akşener’in İYİ Parti’nin Genel Merkez binasının açılışını 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirecek.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in seccadeye ters olarak durup ayakkabıları ile basarak poz verdiği meşhur fotoğrafta 11 rakamı dikkat çekiyor ve Kasım ayını işaret ediyordu.

Meral Akşener, bu fotoğraf üzerine daha önce Kasım ayında kuracaklarını ilan ettikleri yeni parti çalışmalarını Ekim ayına çekmişti.

Akşener’nin bu yapmasının en önemli nedeni olarak partisinin FETÖ ile ilişkilendirilme ihtimaline karşı bir önlem olduğu konuşulmuştu.

Ancak, flaş bir karar ile İYİ Parti’nin Genel Merkez binasının açılış tarihi Fethullah Gülen’in o meşhur fotoğrafında geçen 11 Kasım tarihi olarak belirlenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Saat 13:00 'da karşılama ile başlayacak program 16:30'da Parti yöneticilerinin misafirlerle sohbetinden sonra program sona erecek.

İYİ Parti Genel Merkez binası Mustafa Kemal Mah. 2020. Cadde No:9 Çankaya Ankara'da...

FETÖ'DE KASIM BEKLEYİŞİ

Fethullah Gülen'in "Kasım'ı bekleyin" yönünde talimat verdiği iddia edilirken bu iddiayla ilgili Prof. Dr. Ahmet Keleş, "11 Kasım FETÖ lideri Gülen'in uğurlu ve hikmetli rakamıdır" demişti.

Ahmet Keleş'in iddialarını şu şekilde açıklamıştı.

"FETÖ'cülerin bugünlerde kendi aralarında yaptıkları, 'Kasımı bekleyin' sözleri bir saplantıdan kaynaklanıyor. Bu saplantı, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in doğum tarihi olarak 11 Kasım 1938'i göstermiş olmasıdır. Oysa Gülen'in kimlikteki doğum tarihi 21 Nisan 1941'dir. Gülen, 'Her hareketim 11 ile ilgilidir. Ya 11 ya da 11'in katlarıdır' derdi. Dolayısıyla her şeyi 11 Kasım ve 11'inci ayın 11'ine bağlıyor. Bu saplantı, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in doğum tarihi olarak 11 Kasım 1938'i göstermiş olmasıdır. Oysa Gülen'in kimlikteki doğum tarihi 21 Nisan 1941'dir."

"Bunu kafasında kurgulamış. Tabii kasım ayını gündeme getirmeleri hedef saptırma da olabilir. Kasım ayı içinde yeni bir darbe girişiminin olma ihtimali zayıf. 15 Temmuz darbe girişiminden önce de kasım ayı gündeme getirilmişti. Bu tür söylemlerle aslında hedef saptırıyorlar. Bu kadar gündeme gelmiş, milletin dikkati bu kadar kasım ayına çekilmişken çok fazla önemli bir şey olmaz. Mümkün olduğunca OHAL sürecinde kendilerini devletten tasfiye ettirmemek için kaos ortamları oluşturmaya çalışacaklar. OHAL biter bitmez yapılanların hukuksuz olduğu, dünyadaki geçerli hiçbir hukuk sistemiyle bağdaşmadığı iddialarıyla kampanyalar başlatacaklar. Teyakkuzda ve uyanık olmamız lazım. Muhtemel hamlelerine karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Aşırı vurgulanan tarihler saptırma olabilir, onun için akla gelmedik noktaları da dikkatlerden uzak tutmamak gerekiyor."

İşte Gülen’in tartışmalara neden olan ve 11 Kasım tarihini işaret eden o fotoğrafı:

11kasim.jpg

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum