Akşener, grup toplantısında partisinin Antalya'daki suikast olayını es geçti!

Akşener, grup toplantısında partisinin Antalya'daki suikast olayını es geçti!

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'daki suikast olayını es geçti, konuşmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı.

Buradaki konuşmasında Akşener, emeklilerin bayram ikramiyesinden eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'e kadar birçok noktaya temas etti.

Her konuya değinen Akşener, Antalya’da silahlı saldırıya uğrayan eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'den söz etmedi.

Odatv, 15 Şubat'ta yayınlanan "Medya Antalya’daki saldırıyı ıskaladı… İlçe başkanı 'mertçe' mi vuruldu" başlıklı haberinde İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt'un eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e silahlı saldırı düzenlettirmesini yazmıştı. Haberde, saldırıya "siyasi" görüntü vermemek için genel başkan Meral Akşener'in devreye sokularak Ergen'in ilçe başkanlığından alınması iddiası da vardı.

Odatv'nin konuya ilişkin haberi şöyle idi:

'İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen ile İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt arasında siyasi çekişme vardı.

Genel Merkez, Antalyalı turizmci Ayşen Kurt’u Manavgat Belediye Başkan adayı olarak ilan etmeye hazırlanıyordu. İddiaya göre bu karara itiraz eden Hüseyin Ergen, sosyal medya üzerinden Ayşen Kurt ile ilgili hakaretamiz isnatlarda bulundu.

Bunun üzerine Ayşen Kurt’un eski asker olan eşi Yahya Kurt devreye girdi. Sanık Ahmet Çelik ile görüşen Kurt, Hüseyin Ergen’in öldürülmesini istedi.

Yahya Kurt, birçok kez görüştüğü Ahmet Çelik’e, ilçe başkanı ile ilgili bilgileri verdi. Ancak Ahmet Çelik, “Bu adam İYİ Parti ilçe başkanı. Siyasi cinayete sokarlar, biteriz." dedi.

Bunun üzerine Yahya Kurt, "Tamam, görevden aldırırız. Sonra işi bitirirsiniz." diyerek zaman istedi.

Bu konuşmadan birkaç gün sonra İYİ Parti Genel Merkezi Manavgat İlçe Başkanı’nı görevden aldı.

Bu arada belirtelim, ilçe başkanları ancak genel başkanın imzası ile görevden alınabiliyor.

Yani bu işlemde Meral Akşener’in imzası var.

Saldırının önünü açan imza da bu imza.

Hangi gerekçe ile ve bir anda neden görevden alındığı anlaşılamayan Hüseyin Ergen, bu kararla saldırıya açık hale geldi.

Sürecin, GİK üyesi Ayşen Kurt’un, Meral Akşener’in özel kalem müdürü Esma Bekar’a yakınlığı nedeni ile hızlı ilerlediği iddia ediliyor. Son zamanlarda Akşener’in uçağında yer bulan Ayşen Kurt’un, Esma Bekar ve protokol müdürü Sinan İnce tarafından korunup kollandığı da partililer tarafından biliniyor.

Hüseyin Ergen’in öldürülmesi karşılığında kendisine vadedilen 20 milyon lirayı alamayan Ahmet Çelik, savcılığa başvurarak, olayın tüm ayrıntılarını paylaştı.

Görüştükleri yerleri, gün ve saatleri ile aktaran Çelik, mesajlaşmaları da deşifre etti.

Yahya Kurt’un kendisine, “Ayşen Kurt beni sıkıştırıyor. İşi ne zaman bitireceksiniz?” dediğini söyleyen Çelik’e giden mesajlardan biri dikkat çekiciydi.'


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.