Akşener havlu attı! Erdoğan rahat kazanır

Akşener havlu attı! Erdoğan rahat kazanır

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ilginç bir açıklama yaptı ve Erdoğan’ın rahat kazanacağını ifade etti. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda tamamlanamayacağını ifade etti ve seçimi Erdoğan’ın kazanacağını söyledi.

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtlayan Akşener, Millet İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu alacağından hiç kuşkusunun olmadığını belirterek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalacağını söyledi.

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin 2. tura kalması halinde seçimi Erdoğan'ın kazanacağını iddia eden Akşener, "Erdoğan ikinci tura Sayın İnce’nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce’nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan’ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan’ın tüm hesapları altüst oluyor. Kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamı, ikinci tura Sayın İnce kalırsa Erdoğan’ın farkla kazanacağını, ben kaldığımda ise Erdoğan’ın kaybedeceğini görüyor" dedi.

İşte Meral Akşener'in Gazete Duvar'a yaptığı önemli açıklamalar;

‘DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı adaylığınız için gereken asgari 100 bin imzayı verecekleri FETÖ’cü ilan etmesinden suikast ihbarı almanıza kadar hedef haline getirildiğiniz bir seçim süreci yaşıyorsunuz. Bütün bunları bekliyor muydunuz ve suikast ihbarına ilişkin güvenlik bürokrasisinden size bilgi verildi mi?

Biz yola çıkarken tüm bunları bekliyorduk çünkü ülkemizin siyaseti, uzun zamandır tek kişiyi memnun etmeye adanmış bir iktidar partisi ile onun karşısında alışılmış bir muhalefet anlayışı arasında sıkışmıştı. Bu da siyasal pratiklere belirli bir konfor sunuyordu. Tüm konfor alanlarında olduğu gibi bu konfor da siyaseti kısır bir çerçeveye hapsediyordu. Sonuçta iktidar partisi gibi düşünmeyen insanlarımızda bunalmışlık, yorgunluk ve genel olarak da bir çaresizlik iklimi hüküm sürüyordu. İYİ Parti bu iklimin değişebileceği ihtimalini verdi insanlara. Siyaseti 16 yıldır kısıldığı alandan çıkarıp tüm ezberleri bozdu, rahatları kaçırdı. Bu nedenle de tüm tehditler, saldırılar benim ve arkadaşlarımın seçim çalışmalarında daha büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Demek ki doğru yoldayız dedik.

İmza konusu ayrı. Ben yola çıkarken milletimizin önünde bir söz verdim. Millete olan bağlılığı ve güveni öyle lafla geçiştirenlerden değilim, olmayacağım. Bu güvenle milletin adayı olacağımı, bunu yapamazsam da siyasetten çekileceğimi söyledim. Biz gereken imza sayısı olan 100 bini ilk 4 saatte bulduk. Suikast konusuna gelince, devlet kurumlarından bir bilgi almadığım gibi çok da üzerinde durmadım. Böyle durumlarda sevdiğim bir söz vardır: demirden korksaydık trene binmezdik…

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken imzayı bulmanız sonucu CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili tekrar CHP’ye döndü. CHP’nin demokrasi adına bu anlamlı jestine karşılık siz de defalarca teşekkür ettiniz. Ancak sizin ittifakı CHP’siz yapmak istediğiniz yazılıp konuşuldu. Nasıl ikna oldunuz CHP’li ittifaka? Sizin özellikle CHP’nin, kıyı şeridindeki bir kısım oyu ile kadın seçmenlerinin bir bölümünün oyunu alma ihtimaliniz “Millet İttifakı”na nasıl yansıyor?

15 milletvekili konusu gerçekten de demokrasi adına çok anlamlı bir jest ki, kendilerine dediğiniz gibi teşekkür ettim. Ve elbette bu tarihi olay öyle birdenbire olmadı. İktidara güvenmiyorsunuz. Demokrasi adına, hukuk adına son derece yamuk bir bakışa sahipler ve her durumda gerçeği de yamultma hünerlerini geliştirmişler. Dolayısıyla bu iktidarda kadınlar nasıl sokaklarda tedirginse biz ülkenin yönetimiyle ilgilenenler de demokrasi adına tedirginiz. Biz seçime girebilmek için tüm şartları yerine getirmiştik. Nitekim Yargıtay da bunu açıklamasıyla sabitlemişti. Fakat YSK’ya baskı yapıldığına dair aldığımız duyumlar bizi politik ve de demokratik hamleye yöneltti. Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek durumu paylaştım ve desteğini rica ettim. Kendileri de kaygılarımızı son derece haklı bularak bize destek verdiler.

‘ERDOĞAN 2’İNCİ TURA SAYIN İNCE’NİN KALMASINI İSTİYOR’

“Millet İttifakı” Meclis çoğunluğunu alabilecek mi? İttifakı oluşturan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısına dair öngörünüz nedir? Size gelen son ankette genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları nasıl?

“Millet İttifakı”nın Meclis çoğunluğunu alacağından hiç kuşkum yok. Anketlere baktığımızda seçimin ikinci tura kalacağı açık. İkinci turda ne olacağı ise Erdoğan’ın karşısına kimin çıkacağıyla yakından ilgili. O nedenle biz hep seçmene “Erdoğan kimin ikinci tura kalmasını istemez bu soruyu sorun, oyunuzu buna göre verin” diyoruz. Erdoğan ikinci tura Sayın İnce’nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce’nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan’ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan’ın tüm hesapları altüst oluyor. Ben AK Parti içerisindeki Erdoğan yorgunlarından da Erdoğan’a oy vermek istemeyip ama CHP adayına da oy verme eğiliminde olmayanların oylarını da dâhil ederek önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alıyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamı, ikinci tura Sayın İnce kalırsa Erdoğan’ın farkla kazanacağını, ben kaldığımda ise Erdoğan’ın kaybedeceğini görüyor. Kendisi de bunu bildiği için benim üzerimde bir karartma uyguluyor. Sayın Erdoğan’ın korkuları nedeniyle benim yakın siyasi geçmişim engelli koşuya döndü. İyi bir gazeteci olduğunuz için size sormak istiyorum, Erdoğan’a yakın medyanın Muharrem Bey’e gösterdiği ilgi dikkatinizi çekmiyor mu? Sadece soruyorum.

‘DİLERİM, ÜLKEMİZ DAHA FAZLA ZARAR GÖRMEDEN ERDOĞANGİLLERİN EVLERİNE DÖNÜŞÜNÜ GÖREBİLİRİZ’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanır ama Meclis çoğunluğunu elde edemezse kasım ayında seçimleri tekrarlar yorumu yapılıyor. Sizce bunu yapabilir mi?

Seçim bizim kaçtığımız bir durum değildir. Öyle bir durum olacağını sanmıyorum, deyin ki oldu, seçmen gerekli cevabı verecektir. Çünkü bir süredir, İYİ Parti kurulduğu günden itibaren Erdoğan’ın yazdığı hiçbir senaryo işe yaramıyor. İYİ Parti’nin varlığı AK Parti’nin oyun kuruculuğunu sona erdirdi. Ezberleri, alışkanlıkları, alışıldık dengeleri ve de asaplarını bozmuş durumdayız. Dilerim, ülkemiz daha fazla zarar görmeden Erdoğangillerin evlerine dönüşünü görebiliriz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum