Akşener Iğdır'da Cumhur İttifakı dedi

Akşener Iğdır'da Cumhur İttifakı dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Iğdır’da kaybetmesi için aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Iğdır’da kaybetmesi için aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.

İYİ Parti’nin aday çıkarması durumunda HDP adayının seçilmesine kesin gözüyle bakıldığını söyleyen Akşener 'Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz' demişti.

Bugün Bilecik’te konuşan İYİ Parti Genel Başkanı, 'Cumhur ittifakı'na Iğdır’da tek aday çıkarmasını önererek, 'Hangi partinin adayı üzerinde karar verirlerse versinler, biz oylarımızı o tarafa yönlendireceğiz' dedi.

Iğdır’da belediye başkanlığına aday göstermediklerini belirten Akşener, şöyle konuştu:

'İYİ Parti şimdi dedi ki ‘Aday çıkarmıyoruz’. Yani ne demek istiyoruz; her yerde cumhur ittifakı el ele tutuşmuş durumda ama buna karşılık ilginç bir şekilde, hem bu bekayı söyleyenler hem HDP’yi şeytanlaştıranlar, o şeytanlaştırılmış HDP’yi bize yapıştırmaya çalışanlar görülüyor ki her yerde ittifak yapmışlar ama Iğdır’da iki ayrı aday çıkmış. Ben öneride bulundum, laf söz önemli değil, tutumdur bu. Tutumumuz açık; aday çıkarmıyoruz. Yani bu iki siyasi parti yan yana gelip anlaşsınlar, adaylarını teke düşürsünler. Hangi partinin adayı üzerinde karar verirlerse versinler biz oylarımızı o tarafa yönlendireceğiz.'

2014 yerel seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken onu 17 bin 442 oyla MHP ve 4 bin 490 oyla AKP takip etti.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.