Akşener kasetle tehdit edildiği iddialarını gündeme getirdi, Ataman sert yanıt verdi

Akşener kasetle tehdit edildiği iddialarını gündeme getirdi, Ataman sert yanıt verdi

İP genel başkanının kaset iddialarını tekrar gündeme getirmesi üzerine MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman açıklama yaptı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada daha önce hakkında iddia edilen kaset suçlaması ile ilgili şöyle dedi:

 

Meral Akşenerin;" Şimdi, kendi hayatımdan beş yıldır yaşadığım bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum. 7 Haziran 2015 seçimleri damadın kardeşinin yönettiği, Erdoğan’ın sahibi olduğu söylenen TV kanalında bir kadına yakışmayacak hareketlerinin bulunduğu bir kaseti duyumu var dendi. Kelimeler aynen böyle. Elbette kadınlar beni anlayacaktır. Lütfi Bey arayıp bildirdi bana. Önce bütün vücudun uyuştu. Sonra acaba bir hata mı var diye baktım." açıklamasının ardından,

İsmet Ataman şu açıklamayı yaptı; 
"Ahlak, en basit ifadesiyle insanın kendisi dâhil; varlıkla ve insanlarla ilişkilerinde nasıl davranması ya da davranmaması gerektiğini gösteren değer yargıları bütünüdür. Kişiler, toplum içerisinde yaşadıkları için ahlakları yalnızca kendilerini ilgilendiren bir husus değildir. Hele ki topluma hizmet iddianız varsa ahlaklı olmak vazgeçilmez ve taviz verilmez değeriniz olmalıdır.


XI. yüzyıl Türk aydınlarının ahlak, siyaset ve devlet yönetimini kitaplaştıran Yusuf Has Hacip, bir siyasetçi için başucu eser olması gereken "Kutadgu Bilig"de siyasetçi için ahlakın olmazsa olmaz olduğunu ortaya koymuştur. Ahlakın temeline "bilgi"yi alan Has Hacip, gerçek bilginin yöneticiyi doğru eyleme götürüp onu erdemli kılacağını vurgulamıştır.


Ataman Dürüstlük vurgusu yaptı

Vatandaşlar, kendi hâllerini inandığı siyasilerin tutum ve davranışlarına göre şekillendireceğinden siyasiler; söz, tutum ve hareketlerinde doğru ve dürüst olmalıdır. Bir siyasetçi için en kötü durum, adının yalancıya çıkmasıdır. Bu sebeple siyasetçi her zaman gerçek bilgiyi temel alıp doğruyu konuşmalı ve siyasetçinin davranışları vatandaşa güven vermelidir.


Akşener ahlakı lafa kaldırmış


Oysa gelin görün ki ahlakı siyasetlerinden tamamen çıkartmış bulunan HDP beslemesi, CHP yanaşması bir partinin Okyanus ötesine sevdalı genel başkanı; gerçekleri gizleyerek yalan ve iftiralarla pasta olarak gördüğü siyasetten dilim kapma derdine düşmüştür.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında Türk milletinin umudu hâline gelen Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde bir kaos ve kargaşa ortamı meydana getirmek suretiyle; kuracağı yeni parti için taban oluşturan bu hanımefendi, ahlakı o günlerde rafa kaldırdığı gibi Türk siyasetçisinde bulunmaması gereken ne kadar özellik varsa kuşanmış, siyasetinden ahlakı çıkarttığı için de Kandil ile Pensilvanya arasında savrulup durmuştur.


Pensilva'daki dostları itiraf ederse bu yüzsüz tavırlar devam edecek mi?

İP'in HDP ve CHP arasında bir tenis topuna döndüğünü ve Türk milletine umut olarak yola çıktığını söyleyenlerin Türk milletini karanlık güçlere teslim etme gayesinde olduklarını defaatle söylememize rağmen sürekli yalan ve iftiralarla mağdur edebiyatı yapan hanımefendi bu gerçeğin üzerini örtmekle meşgul olmuştur. HDP ile aynı blokun, ittifakın içerisinde yer aldığı gerçeğine rağmen inkâr kabiliyeti yalan makinesini dahi yanıltacak derecededir. En meşhur yalancıların özelliği olduğu üzere herkesin bildiği gerçekleri saptırırken oldukça rahat ve özgüveni yerinde konuşmaktadır. Hanımefendi varsın konuşsun gerçeklerin ortaya çıkmak gibi güzel bir âdeti vardır. Dün ana şubeleri CHP yüzlerine vurdu, bugün Kandil'in Meclis'teki temsilcileri. Yarın Pensilvanya'daki dostlarından bir itiraf geldiğinde bu yüzsüz tavırlar yine devam edecek midir?

 

Yalan makinesi hanımefendi bugünkü panayır tiyatrolarını andıran grup toplantısında 2015 yılının Mayıs ayında bir TV kanalında kendisi ile ilgili edepsizce ortaya atılan kaset iddialarını gündeme getirmiştir. Milliyetçi Hareket'in Sayın Genel Başkanı başta olmak üzere Milliyetçi-Ülkücü camianın o gün verdiği tepkileri, gösterdiği refleksi çok iyi bildiği hâlde siyaseten ahlakını kaybetmesi sebebiyle bugün inkâr etmektedir.


 MHP lideri Bahçeli'nin kendisinden hesap soracağını hatırlattı


Milliyetçi Hareket'in kendisini ispata ihtiyacı bulunmadığı hâlde kamuoyunun bilgisini tazelemek adına Sayın Genel Başkanımızın 18 Mayıs 2018 tarihli Star TV canlı yayınında ifade ettiği sözleri nakletmekte fayda görüyorum:

"Meral Akşener Hanımefendi MHP'nin milletvekilidir ve TBMM'nin Meclis Başkan Vekilidir. Böyle bir durum karşısında sabırlı olmasını, soğukkanlı olmasını her yönlü değerlendirmelere karşı biraz da kapalı kalmasını tavsiye ettim. Ama günü saati geldiği vakit 2011 yılı da dâhil olmak üzere Türkiye'de kaset olaylarıyla toplumsal tahribat yapan aile yıkımlarına vesile olan ve bazı konularda da Türkiye'yi aşağılayan davranışların bir gün mutlaka hesabı verilir.

Bakın Türk toplumunun istenmemesine rağmen geleneklerinde oluşmuş olan kan davaları vardır. Ve bu kan davalarının özü tarla, bağ, bahçenin ötesinde namusa dayalıdır. Tekrar Türkiye'de namusa dayalı kan davalarını yaygınlaştırmaya kalkmak kimseye fayda getirmez. Bu milletin bazen böyle özellikleri de vardır. Herkes ayağını denk alsın. Kime nasıl iftira edeceklerse onu iyi hesap kitap etsinler. Bu iftiraların bir gün kendisinden hesabının sorulacağını mutlaka da unutmasınlar. 1 yıl olur, 5 yıl olur, 30 yıl olur, 40 yıl olur ama 40 yıl da olsa bunun hesabı mutlaka sorulur."

Yine 13 Mayıs 2015 tarihinde tarafımdan yapılan açıklamanın ilgili kısımlarını kamuoyunun dikkatine sunuyorum:

"TBMM Başkanvekilimiz, İstanbul Milletvekili adayımız ve özelde kardeşimiz Meral Akşener Hanımefendi'ye aşağılık bir iftira atılmıştır. Bırakın Müslüman olmayı hiçbir vicdan sahibi insanın kabul edemeyeceği ölçüde şerefsizce iftira atanlar elbette ki bu kara lekeyi alınlarından silemeyecektir."

Hâl böyle iken, Milliyetçi Hareket'in Sayın Genel Başkanı bu çirkin iftirayı atma cüreti gösterenleri çok net sözlerle ikaz edip meselenin sahibi ve tarafı olduklarını söylerken bugün hanımefendinin kalkıp Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Genel Başkanı'nı kendince karalamaya çalışması tam da kendisine yakışacak bir rezalettir.

Panayır toplantılarında ve kendisine mikrofon uzatıldığında bırakın kadın olmayı insanlığını unutan bu hanımefendi; mağdur edebiyatı yapacağı zaman ise kadınlığını hatırlamaktadır. Ağzına geleni söylerken kadın değildir de kendisine cevap verildiğinde mi kadındır?

Türk Milliyetçilerinin ve özellikle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin kadınlarımıza karşı nezaketini, kadınlarımıza verdiği değeri en iyi bilen hanımefendinin kendisidir. Gerçekleri gizleyerek ve hatta gerçekleri saptırarak siyaset yapmak kendisi için bir yol olabilir ancak Türk Milliyetçileri için bu bir yol, bir yöntem değildir. MHP'yi kadın düşmanı olarak göstermek üstlendiği yeni göreviyse bilsin ki en büyük tepkiyi iffetli, fedakâr, tertemiz Türk kadınından alacaktır.

Aziz milletimizden istirhamımız; ne söylediğini bilmez hâle gelen bu hanımefendinin partimize ve onun Sayın Genel Başkanı'na yönelik kin ve nefret dolu söylemlerine itibar etmemesidir. Has Hacip'in dediği gibi: "Yalanı ortaya çıkan bir siyasetçiye halk inanmaz." Ve yine Has Hacip'in tavsiyesi ile bitirelim: "Tecrübeli insanın ne dediğini dinle, tecrübeli adamın işi mükemmeldir." O adam şüphesiz ki MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'dir." ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.