Akşener, 'Korkaklar' diyerek İmamoğlu ve Yavaş'a ateş püskürdü! 'Bu savaş ilanıdır'

Akşener, 'Korkaklar' diyerek İmamoğlu ve Yavaş'a ateş püskürdü! 'Bu savaş ilanıdır'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti'ye operasyon yapıldığını ve bunu bir savaş ilanı olarak gördüğünü ifade etti.

Yerel seçime doğru siyaset arenasında hareketli günler yaşanmaya başladı.

Muhalefet cephesinde ittifak arayışları ve genel seçimdeki gerilimlerin etkisi devam ediyor.

CHP ile İyi Parti arasında gerilim giderek yükselirken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü Uşak programında sert açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin konuşan Akşener, yerel seçime değindi.

 

Akşener'in açıklaması şu şekilde:

 

'Buradan ilan ediyorum. Tek başımıza giriyoruz, her yerde tek başımıza giriyoruz. Ankara'da da İstanbul'da da her yerde tek giriyoruz. Bu işin sonunda başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir. Başarısızlık da benimdir. Sorumluluğu yerine getiririm. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız, çalışacaksınız.

Hadi bakalım parmak sallayanlar göreceğiz. İyi Parti'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum. Parmak uzatanlar, o parmakları teker teker kırarım. Dün yapılan bir televizyon programında gördüm ki dostumuz Türk milletidir.

Dün akşam bir televizyon programında, benim bilgim dahilinde hem Ankara’da hem İstanbul’da pazarlıklar yapılmış. Arka kapı diplomasisi yapılmış. Benim bilgim yok. Teşkilat Başkanı’nın, Yerel Yönetimler Başkanı’nın bilgisi yok. Neye göre yapılmış? Bir başka şey daha var. Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ama ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu dün ortaya çıktı. En ilginci bu. Çünkü ben bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim. Ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkanın haberi yok. Belediye Meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Mesela Ankara’yı paylaşmışlar. İstanbul’u bilmiyorum. Mesela Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş. Gölbaşı’na ama onlar CHP’den aday olacakmış. Bu arada ben konuşmadan öyle anladım. Daha enteresanı, daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.'

 

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I HEDEF ALDI

 

Genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşanan sürece değinen Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı.

 

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

'Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın.'

 
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.