Akşener Mersin’de konuştu 'Namertçe korkakça bir komplo'  

Akşener Mersin’de konuştu 'Namertçe korkakça bir komplo'  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu demokrasiye, millet iradesine, milletin tercihlerine, Mersinlinin tercihine karşı kurulan namertçe ve korkakça yapılan bir komplo ve ihanettir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun geç yapılması hakkında sert açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz’ın Mersin Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşma yapan Meral Akşener, Demokrat Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayfer Yılmaz’ın kendisi için bir kız kardeş olduğunu ve politikaya birlikte başladıklarını söyledi. Kendisinin 25 yıllık siyasi hayatında “pek çok acılı zamanlar yaşadığını” belirten Akşener, şöyle devam etti:

BU NAMERTÇE KORKAKÇA BİR KOMPLO

“O kadar çok şey yaşadım ki ama ilk defa Burhanettin Kocamaz sana ve bana yapılan ihanet ve komploya üzüldüğüm kadar hiç üzülmedim. O kadar çok şey yaşanmıştı ki ben insanların bu derece namert olabileceğini maalesef düşünmedim. Bu kadar namertlik yapılabileceğin hiç düşünmedim. Bu komployu yırtıp atmak hepimizin görevidir. Bu komplo sadece Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti’ye kurulmuş bir komplo olarak değerlendirilemez. Bu demokrasiye, millet iradesine, milletin tercihlerine, Mersinlinin tercihine karşı kurulan namertçe ve korkakça yapılan bir komplo ve ihanettir.”

DP GENEL BAŞKANI UYSAL: MERSİN HAKKI HAYKIRACAK

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da, “Memleketimizin tarihinde, Mersinimiz, Arslanköy hadiselerinden itibaren, demokrasinin onurunu kurtarmak adına önüne eğer böyle bir imkan gelmiş ise her daim o sınavdan başarıyla çıkmıştır” dedi.

Seçimlerde herkesin gözünün Mersin’de olacağını belirten Uysal, “İnanıyorum ki Mersinimiz de demokrasimizin onurunu kurtarmak adına kıyama kalkarcasına hakkı haykıracaktır. Bu mücadelenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

KOCAMAZ: DEMOKRASİ ÖKSÜZ KALMAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kendisini saf dışı ettiklerini düşünenlerin olabileceğini söyleyerek, “Bu can bu tende olduğu müddetçe ne Mersin sahipsiz kalacak ne demokrasi öksüz kalacak” dedi.

Demokrat Parti (DP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz ise Kocamaz’dan aldığı demokrasi bayrağını yere düşürmeyeceğini vurgulayarak, kadınların da desteğiyle başarılı olacağına inandığını kaydetti. Programın ardından Akşener, Uysal, Kocamaz ve Yılmaz birlikte esnaf ziyareti yaptı. 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.