Akşener nereye koşuyor: Türk Milleti diyemedi!

Akşener nereye koşuyor: Türk Milleti diyemedi!

MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’in yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajı büyük şaşkınlığa neden oldu.

SUYA TİRİT CUMHURİYET MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüm liderlerin ardından geç saatlerde kişisel twitter sayfasından yayınladığı Cumhuriyet Bayramını kutlama mesajı okuyanları şaşırttı ve hayretler içerisinde bıraktı.

Meral Akşener, Cumhuriyet Bayramını kutlama mesajına “Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın mensuplarına” diye başladı ve mesaj içerisinde Türk Milletinden hiç bahsetmedi.

Akşener Cumhuriyet Bayramını kutlama mesajında devamla “29 Ekim 1923 yeniden kuruluşumuzun tarihidir. Medeniyet yürüyüşümüzde yeniden başlangıcımızın tarihidir. Çağdaş medeniyet yolunun yorulmaz sahipleri olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşlarına daimi şükranlarımızı bir defa daha ifade ediyoruz” dedi.

BU MESAJLARI KİM YAZIYOR?

Aynı zamanda İnkılap Tarihi Doçenti olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında kullandığı ifadeler oldukça yadırgandı. Cumhuriyetimizi var eden kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadrosunu “yol arkadaşları” olarak betimlemesi de oldukça manidar bulundu. Meral Akşener’in öğretim kariyeri ve üslubunda bugüne kadar böyle bir yaklaşıma rastlanmazken, twitter hesabından yaptığı bu paylaşımı kimin veya kimlerin yazdığı ve daha önce Türkiye’de yaşayıp yaşamadığı da merak ediliyor?

GOOGLE, “DAHİ”SİNDEN ÖNCE KUTLADI

İYİ Parti’nin Bilişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen “dahi” çocuk Taylan Yıldız da, Cumhuriyet Bayramı kutlamasını sabah saatlerinde ancak yapabildi. Google, Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı’nı “dahi” çocuğu Yıldız’dan çok önce kutladı.

TÜRK MİLLETİ NİYE YOK?

Akşener’in yayınladığı Cumhuriyeti kutlama mesajında Türk Milleti ibaresinin olmaması, kendisine Türk Milliyetçisi ve ülkücü kimliğiyle destek verenlerde nasıl bir etki yapacağı bilinmiyor.

İYİ Parti’den medya ve basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ parti kurulmadan önce yaptığı açıklamada “Ülkücü bir parti kurmuyoruz” demişti. Ancak düne kadar MHP’li ve Türk Milliyetçiliği kimliğiyle bilinen ve İYİ Parti yönetiminde yer alan Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Şenol Bal, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok ve pek çok kişinin bu açıklamayı nasıl sindireceği MHP ve ülkücü tabanda sorgulanıyor ve “Siz nasıl Türk Milliyetçisi ve ülkücüsünüz. Her şeyi peşinen kabullendiniz ve geçmişinizi bir yerlerde rehin bırakıp öyle mi yola çıktınız?” deniliyor.

MERKEZ’DE TÜRK’E YER YOK MU?

Akşener’in skandal Cumhuriyet Bayramı mesajının ardından, Türk Milliyetçileri ve ülkücülerin yanı sıra İYİ Parti’ye sempati ile bakan solcu ve Atatürkçü kesimlerde tedirginlik var. Akşener’in yeni oluşumunda Türk Milleti bile denilemedikten sonra yarın nasıl bir tablo ile karşılaşılacağı bilinmiyor.

Akşener’in Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajına gelen ortak tepki ise şu şekilde:

“Merkeze” gelmek için Türk Milleti diyemeyenlerin yarın o “merkez” hatırına “megri megri” demeyeceklerinin garantisi var mı?

Sizin hedeflediğiniz o “merkez” de Türk’e yer yok mu?

Cumhuriyetin mi kuruluş değerlerini savunuyorsunuz, yoksa AK Parti’nin kuruluş değerlerini mi?

 

İşte Meral Akşener’in içinde Türk Milleti’den tek satır bile olmayan Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı:

aksenermesaj1.jpg

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum