Akşener rüyası: Kabus ile uyanmayın

Akşener rüyası: Kabus ile uyanmayın

Ülkücüler, kurulacak olan bu partiye oy verecekler ama partileri; ülkücülere oy istemeyecek. Bugün pek çok ülküdaşım, Türk Milliyetçisi; çok güzel bir Akşener rüyası görüyor. Umarım bu rüyaları gerçekleşir, fakat gerçekler hiç de öyle gözükmüyor.

MHP, DSP ile koalisyon yaparak iktidara geldiğinde Devlet Bahçeli bir söz vermişti: Ülkücü kadrolaşmaya gidilmeyecekti.

1999 yılından bu yana tam 18 yıl geçmiş. Peki ne değişmiş?

MHP’den ihraç edilerek Meral Akşener’in liderliğinde yeni parti kuracaklarını ilan eden Prof. Dr. Ümit Özdağ, “ülkücü bir parti kurmayacaklarını” açıkladı.

Ülkücüler, kurulacak olan bu partiye oy verecekler ama partileri; ülkücülere oy istemeyecek.

Bugün pek çok ülküdaşım, Türk Milliyetçisi; çok güzel bir Akşener rüyası görüyor. Umarım bu rüyaları gerçekleşir, fakat gerçekler hiç de öyle gözükmüyor.

Biraz soru soralım bakalım cevapları gelecek mi?

Devlet Bahçeli’nin Bakan, milletvekili, yönetici yaptığı pek çok isim bugün Meral Akşener destekçisi konumunda. Bu isimler MHP Lideri’ne karşı çıktıkları için mi, yoksa Bahçeli tarafından listeye konulmadıkları için mi değişim ve dönüşüm taraftarıydı?

Meral Akşener’in isminin milletvekili listesine konulmamasını isyan sebebi sayanlar, neden teşkilatlara ömrünü verip, çilesini çekmiş olan ülkücüler listeye konulmadığında her hangi bir tavır geliştirmemiştir?

Ülkücü olmadığı Ümit Özdağ tarafından ilan edilen Akşener’in yeni partisi; Türkiye’nin hangi milli meselesine, -mesela Kerkük gibi- sağlam ve dik duruşlu bir tavır geliştirebildi?

MHP’den kopan ve değişim isteyerek “merkezde” yeni bir parti kurmak isteyenlerin ülkücüleri iktidara getirmek gibi bir hedefi mevcut mudur?

Eğer böyle bir faaliyet içerisindeyseler ilk olarak siyasetcafe.com’da yayınladığım yeni partinin program taslağında buna yönelik bir çaba niçin görülmemektedir?

Yeni partinin program taslağına ABD ve NATO konsepti ile Doğu ve Güneydoğu meselesi gibi ülkücü terminolojide olmayan ifade ve kavramları  kimler koymuştur?

Yine bu program taslağında kurulacak olan “İstihbarat Okulları” ile ne hedeflenmektedir?

Ülkücü olmayacağı ilan edilen Akşener’in yeni partisi Türk Milliyetçisi midir? Değilse peki nedir?

Yayınladığımız Amerikancı ve NATO’cu program taslağına bugüne kadar Meral Akşener niçin sessiz kalmıştır?

Yeni partinin program taslağındaki Doğu ve Güneydoğu sorununu, Amerika ile NATO açılımlarını, PKK ve Kürt meselesi konularını kimler hazırlamıştır?

Programda geçen bu ifadeler ANAP’ın Mesut Yılmaz dönemindeki hazırlanan rapor ve açılımlar ile neden uyum içerisindedir? Buradaki "kopyala" ve "yapıştırlara" şayet biz yayınlamasaydık herhangi bir itiraz gelecek miydi yoksa aynen mi kabul edilecekti?

Kurulması ve seçimlere girebilmesi durumunda yeni partinin hedefleri nelerdir?

Ülkücü partisi kurmayacak olan Meral Akşener’in liderliğini koşulsuz kabul ediyor musunuz?

Akşener’i destekleyen ülkücü ve Türk Milliyetçileri olarak, oluşumun en önemli isimlerinden Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yeni partiyi "merkezde" ve "vatansever" olarak tanımlamasını yeterli buluyor musunuz?

Yeni partinin beklediğiniz hedeflere ulaşamaması durumunda gelecek için planlarınız nelerdir?

Akşener’i Cumhurbaşkanı adayı yapmak için elinizdeki tek koz 100 bin imza mıdır?

Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olamaması durumunda başlattığı siyasi hareketi devam ettireceğine inanıyor musunuz?

Yarın Recep Tayyip Erdoğan, “aile dostu” olan Meral Akşener’e “devletin bekası” diyerek geldiğinde, AK Parti’ye karşı siyasi tavrınızda bir değişiklik olacak mı?

Ülkücü kurumsal kimliğinizi koruyarak; 80 milyonun ülkücü olmasını beklemektense, 80 milyonun ülkücülere oy vermesini istemez misiniz?

Ümit Özdağ, MHP’de iken Nihal Atsız edasıyla okuduğu şiirde ülkücülere sesleniyordu: Ben de sizdenim, ben de sizdenim… Bugün ise geldiği noktada Özdağ çıkıp artık, “Biz sizden değiliz, biz sizden değiliz” diye mi seslenecek?

En son olarak da şunu sormak gerekiyor:

Ülkücüleri ve ülkücülüğü ayıp mı kabul ediyorsunuz da kuracağınız yeni partinin ülkücü bir parti olmayacağı vurgusunu ısrarla yapmaya ihtiyaç duydunuz?

Ülkücü olmayacağı ilan edilen yeni partide Meral Akşener liderliğinde ülkücülük ve Türk Milliyetçiği yapmak isteyenler, gördükleri “Meral Akşener rüyasından” yarın büyük bir “kabus” ile uyanabilirler.

Birilerinin süfli siyasi emellerini, koltuk sevdalarını, perakende veya toplu satış planlarını boşa çıkartmak ve ülkücülerin iktidarını yaratmak için soru sormak, uyanık olmak lazım.

Hakan Sönmez    siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum