Akşener şimdiden havlu attı! CHP adayını destekleriz

Akşener şimdiden havlu attı! CHP adayını destekleriz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 seçimlerine erkenden havlu attı ve CHP adaylarını destekleyeceklerini söyledi. İşte ayrıntılar;

Genel Başkan Meral Akşener, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı kalması durumunda destekleyeceklerini belirtti.

İyi Parti Kurucusu Akşener, "CHP'nin adayı kaldı biz onu şartsız şurtsuz destekleyeceğimizi ilan ediyorum" dedi.

İşte Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a açıklamalarda bulunan Meral Akşener'in ifadeleri;

Türkiye'nin devlet millet bekası söz konusu oldu diyelim. Böyle şartlarda ittifaklar dayattı ne yaparsınız?

“Esasında ben şunu anlatmaya çalıştım. Bir, CHP aday çıkarmalı. Devlet millet bekası için söylüyorum bunu. Ayrı bir aday çıkarmalı. Bizim için arkadaşlar beni istiyor, aday çıkarmalıyız. Zaten (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Tayyip Bey aday, HDP de aday çıkarırsa, keşke Saadet Partisi de aday çıkarabilse. Mesela, ben Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte aday olmayı isterim. Bu kadar açık konuşuyorum. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti ortak bir aday çıkardığı zaman yeni Ekmeleddin Bey (İhsanoğlu) vakası olur. Bunu doğru bulmuyorum. Onun için oradaki ittifaka karşıyım. Ama ikinci tura kalındı, diyelim ki, CHP'nin adayı kaldı. Biz İYİ Parti olarak normalde siyasi partiler bunu söylemez açıklıkla söylüyorum ben ne yapacağımızı, biz o kişiyi destekleyeceğiz. Yani şart şurt ileri sürmeden ikinci turda destekleyeceğiz.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.