Akşener, teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel konusunda neden sessiz?

Akşener, teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel konusunda neden sessiz?

Millet İttifakı üyesi İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in Semra Güzel skandalıyla ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti.

Adıyaman'da 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Milletvekili Semra Güzel ile fotoğrafları bulundu.

Terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile terör kampında çekilmiş bu fotoğrafları bir anda Türkiye'nin gündemini değiştirdi.

Fotoğrafların basına yansıması üzerine HDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle  düzenlenen fezleke de geçtiğimiz gün Meclis'e ulaştı.

Bu konuda Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den de önemli bir yazı geldi.

Millet İttifakı üyesi İYİ Parti'nin Semra Güzel skandalıyla ilgili açıklama yapmamasına dikkat çeken Selvi, "Akşener birçok konuya değindi. İktidara çok önemli eleştiriler yöneltti. Ama HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı teröristle, elinde silahla çektirdiği görüntülere değinmedi." diye yazdı.

 

İYİ Parti'yi yakın gelecekte büyük bir sınav beklediğini dile getiren Selvi şöyle devam etti;

 

"Hadi Kılıçdaroğlu sesini çıkarmadı. HDP ile girdiği ilişki nedeniyle YPG’ye bile terör örgütü diyemeyen Kılıçdaroğlu’ndan bu konuda bir şey beklenmiyor ama Türk milliyetçiliğini temsil iddiasındaki Meral Akşener’in bir şeyler söylemesi beklenirdi. Hatta herkesten önce Meral Akşener’in yeri göğü inletmesi gerekirdi. Ama Akşener ağzını açıp tek bir laf etmedi. Yakında HDP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme gelecek. Bakalım o zaman İYİ Parti ne yönde oy kullanacak.

 

İYİ PARTİ’NİN HDP SINAVI

 

Böyle bir görüntüye dünyanın hiçbir parlamentosu katlanamaz. Siz İspanya parlamentosunda ETA militanıyla, ABD kongresinde El Kaideli teröristle elinde silahla bir milletvekilinin fotoğrafının çıktığını düşünün, ne yaparlar? Bunun düşünce özgürlüğü ile ilgisi yok. AİHM, Batasuna kararında terörü kınamamayı, parti kapatmanın gerekçesi olarak saydı. PKK kampını ziyaret edip elinde silahla, teröristle fotoğraf çektir, sonra o teröristin kontenjanından milletvekilliği yap. Buna hiçbir demokrasi izin vermez. Hakkında PKK üyeliğinden terör örgütünün propagandasına kadar tam 34 fezleke bulunan HDP milletvekilinin dokunulmazlığı Meclis’e geldiğinde, gözler İYİ Parti’nin üzerinde olacak. Çünkü HDP ile ilişkiler İYİ Parti’nin sınavına dönüştü."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.