Akşener ve Kılıçdaroğlu 10 büyükelçinin Kavala çağrısı üzerinden hükümeti hedef aldı!

Akşener ve Kılıçdaroğlu 10 büyükelçinin Kavala çağrısı üzerinden hükümeti hedef aldı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki lider, gazetecilere açıklama yaptı.

 

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Parlamenter sistem çalışmamızı takdim ettik. Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla Türkiye'ye dair önemli konularda istişarede bulunduk.

 

10 ÜLKENİN OSMAN KAVALA ÇAĞRISI


Osman Kavala sizin tanımınıza göre Sorosçu. Soros'la masaya kim oturdu? Ben ve Kılıçdaroğlu değil. Dışişleri Bakanlığı'na böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulur muyuz? Hayır bulmayız. Ama böyle taleplerin Türkiye'ye yapılır olmasına yol açmayı da doğru bulmayız. Rahip Brunson'ı hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye'nin uzak durmasını tavsiye ederiz. Bütün bunların önüne geçecek tek yol hukukun işletilmesidir.

 

IRAK VE SURİYE TEZKERESİ


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen tüm tezkerelerle ilgili ekip kurarız. Daha evvel de söylemiştim. Bu konunun uzmanı arkadaşlarımız tartışırlar, rapor ortaya çıkarırlar. Sonra da milletvekili arkadaşlarımızla paylaşılır. Bu çalışmayı yaptırdık ve o raporun sonucunda eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu vereceğimizi buradan ifade etmek isterim.

 

HDP'Lİ BULDAN'IN 'İKTİDARIN PARÇASI OLACAĞIZ' AÇIKLAMASI


Ortada seçim yok. Siz şunu yapacaksınız diye parmak sallanıyor. Sayın Buldan'ın ne söylediğini bilmiyorum şu anda sizden duydum. Ama bizim gündemimizde böyle bir durum yoktur.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

 

Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Ben şunu ifade etmek isterim: Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin sözüne uyacağına karar verdi. Anayasa değişikliği teklifi Meclis'ten oy birliğiyle çıktı. İmza attığınız sözleşmenin gereğini yapmıyor ve arkasında durmuyorsanız itibar kaybeden Türkiye olur. AİHM'nin bir kararı varsa, o kararın da uygulanmasını isteriz. Türkiye demokratik bir ülkeyse, bu çerçevede hareket etmesi lazım.

 

IRAK VE SURİYE TEZKERESİ


MYK'da bu konuyu ayrıntılı görüşüp kararımızı Parlamento'da ifade edeceğiz.

 

BULDAN'IN 'İKTİDARIN PARÇASI OLACAĞIZ' MESAJI


Gerçekten ilk kez duydum. Millet İttifakı'nı nasıl bozacağız diye Cumhur İttifakı'nda arayış olduğunu biliyorum. Bizim tek güvencimiz milletimiz.

 

CHP'DE KILIÇDAROĞLU-İMAMOĞLU GERİLİMİ TARTIŞMALARI


İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bana gelmiş bir talep yok. Ayrıca (Diyarbakır'a) giderken de benden izin aldı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.