Akşener zorda: "Ben bilmem ablam bilir"

Akşener zorda: "Ben bilmem ablam bilir"

Yeni partinin kuruluş çalışmalarının Ekim ayında biteceğini açıklayan Meral Akşener, kurucular kurulu ve parti teşkilatlanmasında büyük zorluk yaşıyor.

MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını koyan ancak, sonrasında ihraç edilen Meral Akşener, MHP’den ümidini kestikten sonra uzun bir süredir yeni parti çalışmaları içesinde bulunuyor. Ancak, partinin kuruluş ve teşkilatlanmalarında büyük sıkıntılar içerisinde.

MHP KÖKENLİLER AKŞENER’İ SIKIŞTIRIYOR

Meral Akşener, yeni partinin taşıyıcı kolonlarının ülkücüler olduğunu açıklamıştı. Ancak, İstanbul Avcılar’da 27 Eylül tarihinde henüz adı konulmayan partisinin kurucular kurulunun bir kısmını kamuoyuna ilan etti.

Akşener, daha önce FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya partinin kuruluş çalışmalarının 15 Ekim tarihinde biteceğini söylemişti. Bu açıklamasının ardından 27 Eylül’de partinin kuruluş ilanının 25 Ekim’de Ankara’da gerçekleşeceğini söylemesi kendisinin partinin kuruluşunda ciddi sıkıntı içinde bulunduğu yorumlarına neden oldu.

Meral Akşener’in yeni partinin kurucular kurulunun bir kısmını açıklamasıyla birlikte de özellikle kendisiyle birlikte hareket eden MHP kökenlilerde ciddi bir sıkıntı olduğu bilgisi artık gizlenemeyecek durumda.

Kurucular kuruluna Sabancı’nın sekreteri, siyasi haritadan silinmiş DSP’nin iki eski bakanını, -ki bunlardan birisi, Abdurrahim Karslı’nın genel başkanlığını yaptığı Merkez Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Aydın Tümen- dün kendisini ve taraftarlarını FETÖ’cülükle itham ettiği söylenen isimleri almasının yankıları Akşener’in MHP’li yol arkadaşlarında büyük sarsıntılar yaratmış durumda.

HAYAL KIRIKLIĞI BÜYÜYOR

Kurucular kurulunun şimdilik açıklanan 18 isim bile Akşener cephesinde büyük bir hayal kırıklığı ve şok ile karşılandı. Parti kurucularının toplam kaç kişi olacağı tam bilinmese bile genel tahmin sayının 70 civarında olacağı.

Akşener’in MHP’li ve ülkücü yol arkadaşları gelinen noktadan oldukça tedirgin ve rahatsız, kendilerinin tasfiye edilmek üzere olduklarını düşünüyor. Bunda da haklı gerekçeleri var gibi duruyor. Ortada kurucular kurulunda büyük bir yer kapma kavgası var ve herkes Akşener’e verdiği desteğin karşılığını bekliyor.

AKŞENER’DEN HERKESE MAVİ BONCUK

Yeni parti cephesinden gelen bilgilere göre, Akşener MHP ve ülkücü kimliğiyle “merkez”de yeni bir parti kurmanın zorluklarını tam anlamıyla görmüş. Koray Aydın hamlesinin arkasında bu gerçeğin olduğu kulislerde söyleniyor. Kendisiyle kurucular kurulunda bulunmak arzusuyla görüşen herkese Akşener’in “mavi boncuk” dağıttığı, yani milletvekilliği sözü verdiği söyleniyor. Bunların sayısı o kadar çokmuş ki, söylenenlere göre 600 vekilin tamamını kazansa yine yetmezmiş.

OTEL VE MAĞDURİYET

Meral Akşener’in kuracağı partisinin muhtemel genel merkezini gezerken yaptığı açıklama da ciddi bir rahatsızlık doğurmuş.

Akşener, kendilerine otel, parti teşkilatları için bina vermediklerini söylemesinin ardından, yeni parti cephesinden büyük bir eleştiri geldi. Sosyal medyada düne kadar Meral Akşener’i destekleyen pek çok isim, bu çıkışı yadırgadıklarını ve doğru bulmadıklarını açıkladılar.

Akşener’in otel üzerinden yaratmaya çalıştığı bu mağduriyet çıkışı, “Bugün kendisine otel, partisine bina bulamayan, yarın ülkenin kaderinde nasıl bir söz sahibi olacak. Mağduriyette bir yere kadar. Bu kadar korkak ve aciz miyiz ki, en ufak sıkıntıları bile medyaya malzeme yapıyoruz. Eziklikten iktidara nasıl yürüyeceğiz” yorumlarına neden oluyor.

ANKARA’DA BÜYÜK ÇEKİŞME

Yeni partinin teşkilatlanmasının İstanbul’da işadamı Ersin Beyaz’a verildiği bilgisinden sonra, Ankara’da da teşkilatlanmayı eski Ordu Milletvekili Dr. Yener Yıldırım’ın yapacağı ifade edilmişti.

Yener Yıldırım, Meral Akşener’in DYP’den beri tanıdığı bildiği bir isim. Yıldırım, daha sonra MHP’ye geçerek milletvekilliğine devam etmişti. MHP camiasının da yakından bildiği, tanıdığı sevdiği bir isim. Akşener ile geçmişte ortaklıkları olduğu da söyleniyor.

Ancak, Ankara’da Yener Yıldırım’a en büyük itiraz yeni partinin ağır isimlerinden işadamı Mustafa Erdem’den geldi. Erdem’ın, Ankara’nın teşkilatlanmasının kendisine ait olması için Akşener’e çok ciddi bir baskı yaptığı ifade ediliyor. Hatta, Akşener’in sırf bu baskıyı azaltmak için Yener Yıldırım’ın kızının düğününe katılmadığı da gelen bilgiler arasında.

“BEN BİLMEM ABLAM BİLİR”

Meral Akşener’in kuracağı yeni partiyi “merkeze” çekmek için belirlediği isimlerin yansıması bile MHP ve ülkücü kökenli yandaşlarında ciddi rahatsızlıklar oluşturmuşken, düne kadar kendisinin ülkücüleri temsil ettiğini söyleyerek Akşener’e destek veren isimlerin, bugün “Ben bilmem Ablam bilir” noktasına gelmesi de büyük bir hüsran ile karşılanıyor.

Akşener’e destek veren MHP ve ülkücülerin bu açıklamaları oldukça garip karşıladığı ve hatta şimdiden kendilerinin tasfiye edildiğinin kabulü olarak gördükleri söyleniyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye düne kadar “Lider sultası, istişare etmiyor, bizi tanımıyor, kendisiyle konuşamıyoruz” diye suçlayanların, daha fazla “özgürlük” için, henüz parti kurulmadan bu noktaya gelmeleri, Anadolu’daki MHP’li ve ülkücüleri partiden istifa ettirmek için büyük çabalar sarf etmeleri de oldukça tedirginlik yaratıyor.

Akşener’in yeni parti trenine binmek için tüm kozlarını kullanan “teşkilat büyüklerinin” MHP tabanını istifalarla boşaltma uğraşlarına karşı taşrada büyük bir geri çekilme olduğu da gelen bilgiler arasında.

KARMAŞA VE KAOSTAN YENİ PARTİ ÇIKAR MI?

Meral Akşener’in ülkücülerin taşıyıcı kolon olacağını ilan ettiği “merkezde bir yeni parti” oluşumunun önündeki çetin yollar bunlarla da bitecek gibi görünmüyor. Bir yanda iki yılı aşkın bir süredir kendisiyle birlikte hareket eden ülkücü, MHP’li yol arkadaşları, bir yandan da merkezde olduğunu göstermek için kamuoyuna deklare ettiği veya edeceği isimler arasında büyük bir bocalama içerisinde.

25 Ekim’de partinin ismi ve amblemi ile kurucular kurulunu Ankara’da açıklayacak olan Akşener’in iyi bir denge kuramaması durumunda “Dimyad’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacağı” en yakın çevresinde bile alenen konuşuluyor.

MHP ve CHP’nin küskünleriyle başarıya ulaşamayacağını şimdiden gören Akşener cephesinin en büyük korkuları ise “Dağın fare doğurması.”

Anlaşılan o ki, Meral Akşener’in yeni parti pilavı daha çok su kaldıracak.

 

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum