Akşener'den başka destekçisi olmayan İmamoğlu, Yunanistan'dan yardım istemeye gitti

Akşener'den başka destekçisi olmayan İmamoğlu, Yunanistan'dan yardım istemeye gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'in davetlisi olarak Yunanistan'a gitti.

Kamuoyu önünde 'Kılıçdaroğlu adayım' dese de CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olabilmek için her yolu deniyor.

6'lı masa 11 toplantı boyunca bir karar alamasa da İmamoğlu Anadolu turlarının yanı sıra yurt dışı seyahatlerine de başladı.

Yunanistan tarafından desteklenen İmamoğlu, Atina'da Belediye Başkanı Bakoyannis ile bir araya gelerek dostluk mesajı verdi.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar 3 kez Atina'yı ziyarete gitti.

Ev sahibi Bakoyannis "Gelecek başımıza gelmesini beklediğimiz şey değildir, başımıza gelmesini sağladığımız şeydir" sözleriyle bir kez daha safını belli ederken İmamoğlu, "Atina ile İstanbul arasında bir barış köprüsü olmak arzusuyla yola çıkıyoruz" dedi.

 

ATİNA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TÜRK YARGISINA KARŞI SKANDAL SÖZLER


İmamoğlu'na siyasi destek verme amacıyla mayıs ayında İstanbul'a gelen Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Türk yargısı hakkında skandal ifadeler kullanmıştı.

Yunan Bakoyannis, "Bizler, büyük laflar etmeye değil, Ekrem İmamoğlu'na desteğimizi pratik ve tek yürek olarak ifade etmeye geldik. İmamoğlu'na uygulanan anti demokratik sansür; Türkiye'nin hukuk sisteminin Avrupa'dan görünen halidir. Adalet kazanacak. Bugün, iki kez seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı sansürleniyorsa, yani ifade özgürlüğü ayaklar altına alınıyorsa o zaman yarın Türkiye'de demokrasiye ne olacak? Vatandaşlar için şafak vakti ne zaman?" sözlerini sarf etti.

Yunanistan'ın desteğini arkasına alan İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği için yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını da Yunan gazetesine değerlendirmişti

Konuyla ilgili ilk röportajını Yunan Kathimerini Gazetesi'ne veren İmamoğlu, hükümeti ve Erdoğan'ı şikayet etmişti.

6'lı masanın cumhurbaşkanı olmak için büyük savaşlar veren Kılıçdaroğlu'na açıkça meydan okuyan İmamoğlu, Kathimerini'nin adaylık sorusuna da kaçamak cevap vererek, "Altı başkanın alacağı kararı yorumlamak istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum