Akşener'den Başkanlık sinyali!

Akşener'den Başkanlık sinyali!

Meral Akşener Başkanlık Sistemi ve yeni parti konusunda şok açıklamalarda bularak Başkanlık Sistemi belli olana kadar yeni parti kurma çalışmalarında bulunmayacaklarını açıkladı. Akşener, Başkanlık Sistemi'nin geçmemesi için ortak çalışmalar yapacaklarını

MHP'den Genel Başkan Adayı olan ancak partisinden ihraç edilen Meral Akşener, yeni parti kurma ve Başkanlık Sistemi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener konuşmasında gönlündeki aslanı da açık ederek, Başkanlık sisteminin en son noktada Referandumdan çıkması durumunda Tayyip Erdoğan'a karşı "Başkan adayı" olabileceğinin sinyallerini verdi.


Akşener'in Türkiyem TV'deki konuşması şöyle:

"2012 ya da 2013’te AKP hükümetinin anayasa komisyonuna getirdiği bir değişiklik var. Bu MHP’nin 'bekaa sorunu' diye lanse ettiği metinden çok daha iyi bir metin. En azından adı Başkanlık konmuş. “Türk milletinin başkanı” diye bir madde var. İlk 4 maddeye el sürülmemiş en azından.

Partili milletvekili seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı bir arada. Bunun adı zorlama Başkanlık, bizim sloganımız bu. Kim olursa olsun, bu kişi ben de olsam bir kişiye bu kadar yetki vermeyin. Bir kişiye bu kadar yetki verilirse bu işten zulüm çıkar.

 

Devlet Bahçeli'nin siyasi ahlak açısından böyle bir teklifi yapabilme hakkı yoktur.

 

Buradan Başbakan, Cumhurbaşkanı ve muhalefet partilerine sesleniyorum: Önce siyasi partiler yasasını değiştirin, seçim yasasını değiştirin. O Meclis kimlerden seçildiyse Başkanlık dahil her şeyi tartışsın, sonuç ne çıkarsa onu yapalım.

 

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ SONUÇLANANA KADAR YENİ PARTİYLE İLGİLİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMAYACAK

 

Önümüzde Başkanlık seçimi var. Önce biz bunun Meclis’ten geçmemesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Oradan geçerse ondan sonra referandumda hepimiz birlikte elimizden ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Orada hayır çıkarsa, zaten bütün aktörler değişecek.

 

Bunları yapmak zorundayız. Bunları yapana kadar hiçbir girişimde bulunmayacağız. Ama tüm arkadaşlarıma da söz verdim kimseyi yarı yolda, ortada bırakmayacağım, kimse merak etmesin. Arkadaşlarıma ne düşünüyorlar onlara soracağım, ne düşünüyorlar onlara göre bakacağız.

 

Fakat şu an birinci önceliğimiz Başkanlığın Meclis’ten geçmemesi, ikinci önceliğimiz de referandumdan geçmemesi."

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum