Akşener’den Demirtaş'a destek

Akşener’den Demirtaş'a destek

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve tutuklu olan Selahattin Demirtaş hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi ve 24 Haziran seçimlerine ilişkin çok özel ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını ve Erdoğan’ın ikinci turda kaybedeceğini iddia eden Meral Akşener, seçimlerin eşit koşullarda yapılmadığını ifade etti.

‘Bir tarafta kendini devlet olarak tanımlayıp, devletin tüm güçlerini kullanan bir isim, diğer tarafta da kendisine sempati duyanlarla ilerleyen adaylar var’ diyen Meral Akşener, bu durumun yine de kendilerini rekabetten alıkoymadığını  belirtti.

Kendisini "Son 24 yıldır aktif politikada sağ kalan tek kadın" olarak tanımlayan Akşener, sandık güvenliğini sağlamak için Oy ve Ötesi ile Ankara’nın Oyları gibi sivil girişimlerle ve diğer partilerle ortak hareket ettiklerini anlattı. Akşener, "Nerelerde hile olabileceğini, nerelere müdahale edebileceğimizi biliyoruz. Oy vermek ve saymakla ilgili sandık güvenliğini garanti ediyoruz" dedi.

"DEMİRTAŞ EŞİT KOŞULLARDA KAMPANYA YAPMALI"

Meral Akşener, "Kürtler cumhurbaşkanlığı seçiminde bana ikinci turda oy vermez iddiası tamamen şehir efsanesi" derken, Kürt seçmenle yakın bir ilişki kurduğuna vurgu yaptı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş gibi bütün Güneydoğu illerini gezdiğini anlatan Akşener, "Dışarıdan görülenle içeride olanlar çok farklı. Gittiğim hiçbir güneydoğu ilinde elim havada kalmadı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını nasıl karşıladığı sorulan Akşener, bu durumun Türkiye’de yaşanan hukuki karmaşanın ve çelişkinin bir sonucu olduğunu kaydetti.

‘Selahattin Bey bir sanık. Hüküm giymemiş bir sanık. Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek. Elbette ki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş bir kişinin bizlerle eşit koşullarda kampanya yapmasını isterim. Yaşananlar, Türkiye açısından kabul etmediğimiz sorunlar’ diyen Akşener, Türkiye’de etnik yapı fark etmeksizin herkesin demokrasi istediğini, İyi Parti’nin de bu demokratik düzen için mücadele ettiğini dile getirdi.

"Kürtçe eğitim" konusuna yaklaşımını açıklayan Akşener, "Anadil insanlar için çok önemli. Buna saygı duyulmalı. İnsanlar ana dilini öğrenmeli ama devletin aynı anda iki, üç dili olmasını doğru bulmuyorum. Türkiye’de insanların birinci sınıf eğitim alacakları bir düzen kurulduğunda, insanlar rahatça anadilini öğrenebilecek ve buna kimse itiraz edemeyecek. HDP seçmeninin çok dikkatli oy kullanacağını düşünüyorum. HDP’nin de kendi seçmenini düşünerek bizim Saadet Partisi ve CHP ile kurduğumuz ittifakta yer almadığını düşünüyorum” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.