Akşener'den Erdoğan'a üstü kapalı "benimle yürü" mesajı

Akşener'den Erdoğan'a üstü kapalı "benimle yürü" mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazeteci ile gerçekleştirdiği sohbette, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın  AK Parti tabanından oy alacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir durumda tekrar seçilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Erdoğan’ı geçmişte rasyonel bir siyasetçi olarak gördüğünü ifade eden Meral Akşener, “Yani  gerçekçi bulurdum. Şu dönemde bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği bir pozisyonu var. O pozisyonun gereği öngörülebilir görmüyorum. Şu öngörüm var. Mümkünse 2023’e kadar götürmeye gayret ediyor. Ama ekonomi sebebiyle bunu götürebilecek mi götüremeyecek mi onu öngöremiyorum. Mesela eskiden tanıdığım Tayyip Erdoğan, bizim ısrarla parti olarak söylediğimiz iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüşün üzerinde en azından arkadaşlarını çalıştırırdı dün olsa. Yani kendisi açısından da bir faydaya yönelik bir iş bu" diye konuştu.

 

Akşener, Babacan ve Davutoğlu hakkında da şu yorumları yaptı:

 

'Kaç puan oy alırlarsa alsınlar biz kendimizden gördüğümüz o tecrübeyle söyleyebilirim ki,  AK Parti’den alırlar, MHP bünyesinde yer alan AK Parti’den oraya gitmiş seçmenden alırlar.

Nitekim, ölçümler de bunu gösteriyor. Oran önemli değil, daha kurulmadan da şudur budur demek de doğru değil ama  oy aldıkları seçmen AK Parti havzası. Dolayısıyla dediğim şey o zaten, matematiksel olarak yetmiyor Tayyip Bey’in seçimine.'

 


siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.