Akşener'den flaş çekilme açıklaması

Akşener'den flaş çekilme açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in adaylıktan çekildiğine dair basında yer alan iddialara ilişkin açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldı. Türkiye 24 Haziran Pazar günü yapılacak kritik seçimlere odaklandı.

Medya organlarının Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti'ye yer vermemesini eleştiren Fatih Altaylı, "Akşener'i göremiyorum" demişti.

Bunun üzerine Altaylı'yı arayan Meral Akşener, "Medyada yokum ama halkta varım" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün ki köşesinde "Akşener, cumhurbaşkanı adayı mı?" başlığıyla yayımlanan yazısı üzerine cumhurbaşkanı adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini telefonla aradığını söyledi.

Akşener'in kendisini arayıp konuyla ilgili açıklama yapması üzerine Altaylı, bugünkü yazısının bir bölümünü tekrar Akşener ile olan sohbetine ayırdı.

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısının ilgili bölümü;

“MERAL Akşener cumhurbaşkanı adaylığından çekildi mi?” diye sordum dün; hiçbir medya türünde haberlerini göremediğimi söyleyerek. Önce vatandaşlardan tepki geldi. “Siz görmüyorsanız kabahat Meral Akşener’de değil. Siz kör olmuşsunuz” diyen vatandaşlardan...

Sonra Aytun Çıray aradı, “Yok Fatih Bey, Meral Hanım adaylığını iddialı biçimde sürdürüyor ve en çok çalışan aday. Şu ana kadar 61 vilayete gittik. Seçime kadar tüm illeri gezmiş olacağız, hepsinde miting yapıyoruz, sokak sokak geziyoruz, vatandaşlarla her yerle bir araya geliyoruz. Haklısınız televizyonlarda ve gazetelerde yokuz ama vatandaşın yanında biz varız” dedi.

Sonrasında ise Meral Akşener aradı.

Kahkahalar atarak.

Çok neşeli hatta neşeliden öte çok şendi.

“Fatih Bey, adaylıktan çekilmek ne kelime, şu anda bazılarının asabını en fazla bozan aday olarak tam gaz çalışıyorum. Geri adım yok, sürekli ileri gidiyoruz. Ben asla pes etmedim, etmeyeceğim. Bugün benim medyaya çıkmamı engelleyenler pes edecek sonunda. Ama sakın yanlış anlamayın, medyaya sitem etmiyorum. Onların durumunu anlıyoruz. Ama medya görmüyor diye biz yok olmuyoruz. Tam aksine vatandaşla bütünleşmiş vaziyetteyiz. Her yerdeyiz. Herkesleyiz. Türkiye’nin her yerinde varız ama medyada yokuz” dedi.

Çok neşeli, çok keyifliydi.

“Muharrem Bey’in sözleri zaten bir anlamda geleceği de gösteriyor. Muharrem Bey’in siyaseti iyi okuduğunu gösteriyor” dedi.

Anladığım kadarıyla ikinci tura kalan adayın kendisi olacağından emindi. Ve ikinci tur olur ve geçen de kendisi olursa Muharrem İnce’nin teklifine kapıyı kapatmıyor.

Aksi bir durumda ise benzer bir teklife açık olduğunu hissediyorum.

Sonuç olarak, Meral Akşener’in adaylığı sürüyor.

Orası kesin.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.