Akşener’den ‘gazilik’ çıkışı

Akşener’den ‘gazilik’ çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Gazilik’ tartışmalarına ilişkin flaş bir çıkış yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye Kadın Federasyonu ve 14 Kadın Derneği Temsilcileri ile genel merkezde bir araya geldi ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, Afrin operasyonuna ilişkinde konuştu.

Afrin operasyonu yapılmadan önce hataları ve yanlışları uyarı niteliğinde paylaştıklarını söyleyen Akşener, an itibariyle ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında yer aldıklarını, fakat bugüne getiren şartlar konusunda da hükümetin bir özeleştiri yapması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’a gazilik unvanı verilsin’ diyen vekile MHP’den flaş yanıt

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘gazilik unvanı verilsin’ diyen ve tartışmanın başlamasına neden olan Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün açıklamalarını da değindi.

İşte Meral Akşener’in ‘gazilik’ ile ilgili yaptığı açıklama;

Uzun yıllar şehit ve gazi ailelerine yönelik vakıf yönettim. Gazilik er meydanında oluşan bir şeydir. Eğer kanunla gazilik çıkarırsak Sayın Erdoğan’ın özelinden ayırarak söylüyorum, o zaman kanunla da şehitlik makamı verilir. Bunların değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz. İktidarın biran evvel dış politikayı iç politika malzemesi yapmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Sağduyulu akıllı Türkiye’nin çıkarlarını düşünen bir mantığa geri gelinmesi gerekiyor. Çünkü şu andan itibaren yapılan işler artık ciddi işlerdir. Buna uyulması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin monşerler diye küçümsedikleri o dış politikası ve o yola iktidarın tez el elden o bakış açısına gelmesi gerekiyor. Bunun anlamı da etrafımızda ki ateş çemberini söndürmekten geçiyor.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.