Akşener'den Kılıçdaroğlu'na flaş teklif: Seçimlere girmeyeceğiz!

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na flaş teklif: Seçimlere girmeyeceğiz!

CNN’nde Hande Fırat'ın Gece Görüşü’nde konuşan Gürkan Hacır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na flaş bir teklif de bulunduğunu iddia etti.

Gürkan Hacır yaptığı flaş açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gündemi sarsacak bir teklif yaptığını ve İYİ Parti’nin "Yerel Seçimlere girmeyeceği güvencesini" verdiğini iddia etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Akşener’in İYİ Partisinin yerel seçimlere katılması durumunda bir iki puan ile kazandığı pek çok belediyeyi kaybedeceğini düşünerek Erdoğan’a, yerel seçimlerin erkene alınmasını teklifinde bulunmuştu. Erdoğan ise bu teklifi reddederek, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını açıklamıştı.

Gürkan Hacır tarafından, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’in şok yerel seçimlere katılmama teklifini değerlendirdiği ve henüz bir cevap vermediği ifade edildi.

Hacır'a göre Akşener, yerel seçimlere girmeme kozunu kullanarak CHP'yi Cumhurbaşkanlığı adayını "ortak" belirlemeye ikna etmek istiyor. Hacır, Cem Uzan, Genç Parti örneğini vererek, Akşener'in İYİ Partisinin seçimlere girmesi durumunda CHP'nin pek çok belediyeyi AK Parti'ye kaptırmasının çok mümkün olduğunu da konuşmasına ekledi.

DERVİŞOĞLU YALANLADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Hande Fırat'ın programına bağlanarak, Gürkan Hacır'ın iddialarına cevap verdi. Dervişoğlu, sözkonusu iddia hakkında "kupkuru bir iftira" açıklamasında bulundu. Dervişoğlu, Akşener'in hiç bir şekilde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na böyle bir teklifte bulunmadığını söyledi. Dervişoğlu yapılan açıklamalara oldukça sinirli bir şekilde karşılık verdi ve "İYİ Parti'yi kimse kurmadı, millet kurdu" dedi.

"AKŞENER YALANLAMADI"

Hande Fırat ise Dervişoğlu'nun sert açıklamalarından rahatsız oldu ve Musavat Dervişoğlu'nu sert üslubundan dolayı eleştirdi. Programa katılan Gürkan Hacır da Dervişoğlu'na verdiği cevapta Dervişoğlu'nun kuru iftira ve hazmedemiyorsunuz suçlamasının doğru olmadığını kendisine gelen bilginin kulis bilgisi olduğunu belirterek, "Kimseyle pazarlık içinde olmayız dediniz ama Ahlat'tan Meral Akşener'in CNN Türk muhabirine böyle bir ittifak yapabiliriz" dedi. Dervişoğlu bu sözler üzerine, "Böyle bir bilgim yok. Genel Başkanım Meral Akşener ile henüz görüşmedim. Pazarlık içinde değiliz. Seçimlere gireceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.