Akşener'den NATO eleştirilerine cevap

Akşener'den NATO eleştirilerine cevap

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne yapacağı ziyaret öncesinde Muş’ta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Meral Akşener, Muş Havalimanında gazetecilere Ahlat’a yapacağı seyahat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bitlis'in Ahlat İlçesi’nden ev satın almak istediğini belirten Akşener, imkanlarının yetmediği için 650 liraya ev kiraladığını ifade etti.

Referandum çalışması kapsamında, Muş ve Bitlis'e daha önce defalarca geldiğini kaydeden İYİ Parti kurucusu Akşener, “Ahlat ve Adilcevaz'ı da ziyaret etmiştim. Referandumda, buraya geldiğimde, sonuçlara göre yol alınacağına dair arkadaşlarla konuşmamız oldu. Bir parti kurma yoluna gidilecekse Ahlat'ta bir ev satın alacağımı, Ahlatlı olacağımı, mutlaka iki bayramın birini ailemle birlikte yol arkadaşlarımla birlikte Ahlat'ta geçireceğimi söyledim. Ahlat, tarihimizin, Anadolu'ya girişimizin önemli bir simgesi. Bizi biz yapan değerlerin şekillendiği bir yer ve Selçuklu mezarlarını gezdiğiniz zaman Ahlat'ı gerçek anlamda kokladığınız zaman kendinize dönüyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 8 güvenlik görevlisinin şehit olmasına ilişkinde konuşan Meral Akşener, “Uçaktayken, haber aldım; 8 şehidimiz varmış. Milletimizin başı sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Ateş düşmüş ocaklara Allah, yardım etsin. Anne, babalarına sabır nasip etsin. Gençlerimizin ve evlatlarımızın mekanı cennet, peygamber efendimize komşu olsun” diye konuştu.

Akşener, NATO eleştirilerine de yaptığı açıklama ile cevap verdi. Siyasi partilerin mensuplarının ve yöneticilerinin, NATO üzerinden İyi Parti'ye vurmalarını kahkaha ile karşıladığını ifade eden Akşener, "Siyasi partilerin programlarından NATO’dan çıkacağız diye bir ibare var mıdır? Ya da AKP NATO’dan çıkmak için bir karar mı almıştır? Bu kararı almışsa Meclis’e mi getirmiştir? Meclis’e getirmişse bizim milletvekili arkadaşlarımız görmemiş midir? Ya da onların aksine oy mu kullanmıştır. Ben bu konuda siyasi partileri açık net tavır koymaya davet ediyorum. Bizim tavrımız net” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.