Akşener'den "tarikat" yasağı

Akşener'den "tarikat" yasağı

MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak Genel Başkanlığa aday olan ancak daha sonra ihraç edilen Akşener'in kuracağı yeni partide, çok önemli bir yasak gündeme geldi.

YENİ PARTİ’DE FETÖ KORKUSU

Akşener'in kuracağı yeni partide, cemaat ve tarikatlarla iltisaklı olan isimlere yasak getirildiği öğrenildi.

T24'den Hülya Karabağlı'nın haberine göre; Söz konusu karara gerekçe olarak, Akşener ve ekibinin son dönem karşı karşıya kaldıkları "FETÖ" suçlamaları gösterildi.

Yeni partinin kuruluşu, Ankara'da bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ilan edilecek.

YABANCI İLGİSİ

siyasetcafe.com'un ilk olarak yayınladığı taslak programın ardından yeniden yazıldığı söylenen parti programında "Türk" - "Kürt" gibi ayrıştırıcı bir dil kullanılmayacağı ve herkesi kucaklayıcı olmasına özen gösterildiği vurgulanıyor. Programda seçim barajının düşürülmesi önerisi de bulunuyor.

Bu arada Akşener’e yabancı misyon şeflerinin ve büyükelçilerin ilgisinin giderek arttığı ve randevu talebinde bulundukları söyleniyor. Partinin resmen kurulmasının ardından Akşener’in tüm bunları değerlendireceği belirtiliyor.

YENİ PARTİ HDP SEÇMENİN PEŞİNDE

Edinilen bilgiye göre, Akşener'in kuracağı partiye AKP tabanı ve Kürt vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Akşener ve sözcülerinin yaptıkları "MHP'nin benzeri olmayacağız" ve “ülkücü bir parti kurmuyoruz” açıklamalarının HDP seçmenini yeni partiye çekmek hedeflerinin olduğu ifade ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.