Akşener'den Tunç Soyer yorumu: Benim için mahsuru yok!

Akşener'den Tunç Soyer yorumu: Benim için mahsuru yok!

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İzmir Belediye Başkan adayı ilan edilen Tunç Soyer için flaş değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener gazetecilerle birlikte yaptığı kahvaltı sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

"ŞAHSIMA SÖYLENMEDİK SÖZ KALMADI"

Açıklamasında 24 Haziran seçimlerine değinen Akşener, 'Şahsıma 24 Haziran seçimlerinde söylenmedik söz kalmadı. 5 milyon oy aldık. Seçmenin büyük bölümü Millet ittifakına oy verdi. Yerel seçime gidiyoruz, muhtar belediye meclisi üyesi seçeceğiz. 4 yıl daha seçim yok. Dolayısıyla Allah Allah nidalarıyla seçime gidilmesini anlamış değilim.' dedi.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

CHP'nin yerel seçimlerdeki İzmir adayı Tunç Soyer içinde açıklamalarda bulunan Akşener, 'Babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vakadır.' Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık. Kendisine hiç 'Kimin oğlu olduğu' üzerinden kendisine eleştiri yöneltmedim.

Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir.

Soyerin aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturacağını. CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer in adaylığının bir mahsuru yoktur. Şahsen benim karşı duruş, dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum.' dedi.

Meral Akşener açıklamalarında şunlaı söyledi:

“KAYBEDECEKLER”

İddia ediyorum İstanbul’u da Ankara’yı da kaybedecekler. Bu ittifakı mutfak yıkacak mutfak. Ankara, İzmir, İstanbul’u kaybedecekler. Ertesi gün Erdoğan ne diyecek. Halkımın verdiği mesajı aldım diyecek. Bakanları değiştirecek olacak bitecek.

Önce soğan depoları basıldı şimdi de anlıyorum ki marketler suçlu. Doğalgaz elektrik paraları yüzde 10 indi ama halen cepler yanıyor. Milletimizin elinde bir fırsat var. Bunu da değerlendireceklerini düşünüyorum.

“ÇOK FARKLI İKİ SİYASİ YAPININ ORTAYA GELMESİ İYİ SONUÇLAR DOĞURUYOR”

Milletin dertleri üzerinden seçim propagandası yapılan bir döneme girdik biz. Cevat Yurdakul’un yeğenini MHP milletvekili yaptı. Bu kutuplaşmanın milletimize faydası yok. İYİ Parti projeler üzerinden gidecekler. Adaylarımız kazanırlarsa kazanacaklar, kazanamazlarsa tebrik edecekler.

Allah'tan ki DYP ile SHP iktidarının kuruluşunda ben yoktum ama ilerleyişinde vardım. İki farklı yapının yan yana gelişinden değerli sonuçlar üretildiğini gördüm. Keskin rakipler, yani ayıbı koridordan oy hedefi olmayan keskin rakip olmuyor. Kürt raporunu hazırlayan SHP’li iktidarla en sert PKK mücadelesi yapıldı.

Refahyol hükümetinin de arka planındaydım. Orada da çok farklı iki siyasi yapının bir ortaya gelişinin iyi sonuçlar doğurduğunu gördüm.

“SONUÇLAR İÇİMİZE SİNMEDİ AMA...”

CHP, Sayın Kılıçdaroğlu açısından da bakıldığında çok kolay yönetilebilir bir parti değil. Bizim ilk önceliğimiz kalıcı olmak. Onun için müzakereler uzun sürdü. Yüzde 100 çıkan sonuçlar içimize sindi mi? Tabi ki hayır. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de aynıdır. Her iki partinin seçmeni de zorluklarımızı bilip kendi gözlerinde gördükleri bazı kusurları da affedeceklerdir diyorum.

Biz Türkiye’nin bütün seçmeninin yaşayan herkesin oyuna sahibiz. Kendileri her haltı yapıp karşısındakini çerçevelemeye çalışan bir tarz ve tavır var Türkiye'de benim itirazım bunadır.

“AKP VE MHP İKTİDARI KÜRTLERİN OYUNU İSTEMİYORMUŞ”

24 Haziran’da Selahattin Demirtaş’ı içeri atan ben değilim. Aday gösteren de ben değilim. Ben bir partinin genel başkanı olarak bir günüm gitti temiz kağıdını alabilmek için. Bunların hiçbirinde ben yokum. Sadece Türkiye açısından zararlı olabileceğini düşündüğümü söylediğim için. Bununla ilgili abukluğa işaret ettim. Ben bir de PKK’lı oldum. Bu arada HDP yöneticilerinin da şahsıma yönelik aldıkları bir tutum oldu. Demekki AKP ve MHP iktidarı Kürtlerin oylarını istemiyormuş. Ama Orhan Miroğlu'na, Naci Bostancı ve Pervin Buldan’ın görüşmelerine bakarsak bu böyle görünmüyor..

“HAYIRDA BENİM ETKİM VAR”

Ben iki arkadaşımı müzakere sürecinde tam yetkilendirdim. Sayın Kılıçdaroğlu da iki arkadaşı yetkilendirdi. Ben Üsküdar'da ikamet ediyorum referandum döneminde çok çalıştım ben. Hayır oyu benimdir diyemem ama etkim olduğunu düşünüyorum. İkametim olan Üsküdar'da ve büyükşehirde CHP adaylarına oy vereceğim. Evimizde 5 oy var 5 i de aynı durumda. Denizli Büyükşehir bizde Pamukkale ve Merkezefendi AKP’nin ilçeleri. Bunu biri biri diye paylaşılabilirdi. Eskişehir’de bizim teşkilatımız ve milletvekilimiz bazı şeylere direndi orada bir incitme söz konusu oldu bazen hisli davranılabiliyor. Onlar da tolere edilebiliyor.

“MERSİN’DE AYRI AYRI GİDİYORUZ”

Ben Türk seçmeninin ferasetine irfanına güveniyorum. Her iki ittifak açısından da stratejik oy kullanılacağına inanıyorum. Biz kampanyamızda ağırlıklı olarak. Mersin'de ayrı ayrı giriyoruz. Burhanettin bey ne anlatıyorsa diğer arkadaşlarımız onu anlatacak. Ben 2 defa belediye başkanlığı adaylığından geliyorum. Takım kaptanısınızdır, ayaklarınız yanar, nasıl çalışırsanız anlatamam size. Kutuplaştırmayan, proje konuşan ve birbirini suçlamayan bir dille gideceğiz.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.