Akşener'e 'Burası Kürdistan' diyen esnaf gözaltına alındı

Akşener'e 'Burası Kürdistan' diyen esnaf gözaltına alındı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde "bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" diyen esnaf gözaltına alındı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt içi gezileri kapsamında Siirt'te gitti. İl merkezindeki esnaf ziyaretlerinin ardından Kurtalan ilçesine geçen Akşener, girdiği dükkanlardan birinde kendisiyle Kürdistan ve Kürtçe hakkında konuşmak isteyen bir esnafla karşılaştı.

Cemil Taşkesen adlı esnaf, Kürtçenin inkar edildiğini söylediği Akşener'e, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." dedi.

 

AKŞENER 'BURASI TÜRKİYE' DİYEMEDİ

 

Esnafın Akşener'in gözünün içine bakarak defalarca "Burası Kürdistan" demesine karşın, Akşener'in, 'Burası Türkiye'dir, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur diyememesi' sert eleştirilere neden oldu.

 

 

GÖZALTINA ALINDI

 

Cemil Taşkesen adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." sözleri üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında Taşkesen'i adresinde gözaltına aldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.