Akşener'e Demirtaş'tan yanıt: Seçimi kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyor

Akşener'e Demirtaş'tan yanıt: Seçimi kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP’nin olduğu masada biz olmayız" açıklamasına tepki gösterdi.

6’lı masada yer alan CHP ve İYİ Parti arasındaki ‘HDP’ye bakanlık’ tartışması ile ilgili Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da açıklamalarda bulundu.

Avukatları aracılığıyla kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Demirtaş, “Herkesin ve her kesimin eteğindeki taşları dökmesini sağladığı için iyi oldu” yorumunu yaptı.


"İNCİTİCİ VE DIŞLAYICIDIR"


Demirtaş şunları söyledi:


“Konuyu ilk dile getiren Gürsel Bey’in art niyetli olmadığını, aksine normal olanı, olması gerekeni vicdanlı bir şekilde dile getirdiğini düşünüyorum. Asıl problemli açıklamalar, HDP’ye bakanlık konusunda feveran edenler cephesinden yapılan açıklamalardır. Kullandıkları dil siyaseten etik dışı, incitici ve dışlayıcıdır”.

 

“HDP’ye bakanlık asla olmaz” diye bağıran kişilerin kayyım darbecilerinden ne farkı var?” diyen Demirtaş soruya yanıtına şöyle devam etti:
 

“HDP’ye yok” diyorlar. Hele önce siz o bakanlık koltuğuna oturun da bir görelim. Seçimi nasıl ve kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum.”

 

"ÖNEMLİ BİR DESTEĞE SAHİP OLDUĞU GÖRÜNÜYOR"


Demirtaş Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin ise “Ülkenin neredeyse tüm temel ve tartışmalı sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamış durumda ve farklı toplumsal kesimlerde önemli bir desteğe sahip olduğu görünüyor” mesajını verdi.
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.