Akşener'e İYİ sorular!

Akşener'e İYİ sorular!

MHP’den ihraç edildikten sonra yeni parti çalışmalarını tamamlayan ve İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’in kurucuları mercek altına alınmaya başlandı.

Akşener’in İYİ Parti’sinin kurulmasıyla birlikte kurucular kurulu ve Başkanlık Divanı’na yönelik çeşitli iddialar da konuşulmaya başlandı.

Akşener cephesinde kuruluş aşamasının ardından “ülkücülerin tasfiye” edildiği ve partinin tamamen farklı bir kulvara girdiğine yönelik eleştiriler birbiri ardına geliyor.

Akşener’i “değişim” adı altında destekleyen MHP ve ülkücü tabanın bu süreçte manivela olarak kullanıldığını ve kuruluş aşamasının ardından oluşturulan yeni yapılanma ile Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin tasfiye olduğu, Akşener’in yanına sadece "geçmişi rehinlileri" aldığı konuşuluyor.

İYİ Parti hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Akşener’e çok yakın olan ve ülkücü kimliğiyle bilinen kaynaklardan çok ağır itham ve bilgiler geliyor.

Düne kadar “Akşener ile MHP’de değişimi” destekleyenler, bugün farklı bir tablo ile karşılaştıklarını “Değişim dedik, nerelere geldik?” sözleriyle değerlendirirken, Meral Akşener’e şunları soruyor:

AKŞENER’E “İYİ” SORULAR

Türkiye’nin en çok kazanan avukatlık bürosundan birisi olan Ünlü Hukuk Bürosu’nun sahibi olan Şule Ünlü Doğan Meral Akşener’in Bodrum’dan yazlık komşusu. İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı olan Şule Ünlü Doğan’ın 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ilişkileri nedeniyle kapatılan ve İstanbul’daki yediemin otoparklarının işletmesini yapan İSTDER (İstanbul Trafik Hizmetlerini Geliştirme Destekleme ve Koruma Derneği) ile olan ilişkisi nedir? Bu derneğe yatırılan paralar kimin hesabına ve kasasına gitmektedir?

Meral Akşener’e destek ve yardım paralarını toplayanlar kimlerdir? Yüzde 15 Komisyonla bu işleri organize edenler var mıdır?

Kurucular Kurulunda ismi olan Nevzat Korkmaz İncek’teki evini hangi parayla almıştır?

Akşener’in hep yanında poz veren Devlet Bahçeli’nin eski özel kalem müdürü Ömer Karakaş’ın liste dışı kalmasında para trafiğinin etkisi olmuş mudur?

Akşener’in İYİ Parti’sinin amblemini "havuzlu villanın" sahibi Sadi Tarım mı hazırladı?

Akşener’in kurucular kurulunda olduğunu bizzat açıkladığı YaylaTürk’ün sahibi Fulya Yasemin ile Mehmet Ali Bilici’nin kızı Hatice Bilici açıklanan 200 kişilik kurucular kurulu listesinde neden yoktur?

Bursa’da düzenlenen program ve tüzük çalıştayına katılan 44 kişilik listede bulunan Fulya Yasemin ve Hatice Bilici kurucular kurulundaki şaibeli isimlerden rahatsız oldukları için mi yer almadılar?

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

İsmi, amblemi ve kurucular kurulu ile GİK ve Başkanı Divanı açılanan Meral Akşener’in İYİ Partisi ülkücü tabanda tam bir hayal kırıklığı yaratmış gözüküyor. Düne kadar hazlı Akşenerci olan pek çok ülkücü isim sıkıntılarını dile getirirken, “Ülkücüler çok rahatsız. İstanbul’da durum çok vahim.  FETÖ’cüler darbeyi de parti kurmayı da beceremediler gözü ülkücülere diktiler. Akşener’in yurt gezileri işi nereden çıktı? Bunları kim organize ettiyse vebal de onlardadır” şeklinde konuşuyor.

AKŞENER HAKİKATEN “MERKEZ” OLMUŞ

İYİ Parti’nin kurucular kurulu ve yönetimin açıklamasının ardından yaşanan tartışma ve sorulara bakıldığında Akşener’in hakikaten “merkez” bir parti kurduğu, "her tarladan bir tezek aldığı" görülüyor.

Akşener ve İYİ Parti pilavı daha çok su kaldıracak gibi?

 

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.