Akşener'e soğuk duş! Seçimlere giremiyor

Akşener'e soğuk duş! Seçimlere giremiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e büyük şok… İYİ Parti seçimlere giremiyor. İşte flaş haberin ayrıntıları;

CHP’li Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’nin seçimlere giremeyeceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı Habertürk TV'ye değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçimlere katılamayacağını öne sürdü.

Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos'a seçimi çekmek istemiştir" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise seçime girmelerinin önünde bir engel olmadığını söyledi. MHP'den, CHP'nin iddiasına jet yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Küçük hesaplar içinde olmayız" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.