Akşener’e ‘Tokat’ tepkisi

Akşener’e ‘Tokat’ tepkisi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘Tokat’ tepkisi geldi. İşte haberin ayrıntıları;

İyi Parti lideri Akşener’in silahlı kamp iddiasına Tokat Belediye Başkanı yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Akşener’in Tokat’ta silahlı eğitim kampları kurulduğu iddiasına çok sert tepki gösterdi.

Başkan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kurulduğu yönündeki iddialarına tepki gösterdi.

Akşener’in açıklamalarının hukuksuz olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Dün medyadan maalesef şehrimizi töhmet altında bırakacak talihsiz bir açıklama ile karşı karşıya kaldık. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘Son dönemlerde üniformalı uzun namlulu silahlı bazı kişiler ortalıkta dolaşıyor. Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz’ diyerek siyasi sorumsuzluğa imza atmıştır” diye konuştu.

Tokat’ın asırlardır kardeşlik hukukunun tesis edildiği Darul Nasr olarak bilinen bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, şunları kaydetti:

“Daima milli ve manevi refleksi ile Türkiye’de adından söz ettirmiştir. Gazi Osman Paşa’nın torunları, Onbeşliler Diyarı Tokat’ımıza böyle bir iftirayı kimse atamaz. İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişinin böyle duyumlar üzere bir şehre iftira atması hukuksuzluktur. Eğer suç unsuru deliller ellerinde ise adliyenin yolu oradadır. Biz ülkemizi, şehrimizi sevenler olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bizi ayrıştıracak olan hiçbir şeye de asla müsaade etmeyeceğiz.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.