Akşener'in AK Parti'ye yakınlaşmasının sebebi belli oldu

Akşener'in AK Parti'ye yakınlaşmasının sebebi belli oldu

Son zamanlarda İYİ Parti’nin Millet İttifakından ayrılıp Cumhur İttifakına katılacağı yönünde ciddi iddialar ve haberler kulislerde konuşulurken, Meral Akşener’in ve İYİ Parti’nin AK Parti’ye yakınlaşmasının sebebi belli oldu.


PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin de içinde yer aldığı Millet İttifakında bulunan İYİ Parti’nin ittiffaktan ayrılmak istediği kulislerde konuşuluyor.

HDP ile olan ittifaktan dolayı İYİ Parti tabanında ciddi huzursuzluklar olmuş ve birçok kurucu isim ile bazı milletvekilleri çok sert açıklamalar yaparak partiden ayrılmışlardı.

 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan davanın iddianamesinin kabul edilmesi ve HDP’nin kapatılması ile ilgili kamuoyunda oluşan baskı dolayısıyla Akşener’in İYİ Partisinin artık Millet İttifakında yer alması zor görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi’nin YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi ise Millet ittifakında yeni bir kopuş olacağı ve Saadet Partisi’nin de Cumhur İttifakına katılacağı şeklinde yorumlandı.

ERKEN SEÇİM SİNYALİ

 

İYİ Parti içerisinde HDP ile olan birliktelikten dolayı millet ittifakına karşı tepkili olan isimler olduğu biliniyor. Baskın bir erken seçimde İYİ Parti’nin millet ittifakında yer almasının doğru olmadığını düşünen İYİ Parti’nin önde gelen bazı isimlerinin baskısı gittikçe artarken, Akşener’in de cumhur ittifakında katılmak için fırsat kolladığı konuşuluyor.

Akşener, baskın bir genel seçim olacağını açıklayarak, Erdoğan’ın erken seçime hazırlandığını açıkladı.

Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Akşener, 

“Ben öyle öngörüyorum. Ben Haziran'da seçim bekliyorum dedim ama yanlış anlaşılmasın, bilgim, duyumum yok. Ama atılan adımlara baktığımda, 'Biden beni evde ziyaret etti' dendiğinde, bunun tercümesi "benim adamla aramı bozmayın" dır. 

Erdoğan kazanmayı öngörerek -bunlar kazanmaya yönelik işler- Biden'ın karşısına güven kazanmış bir kişi olarak oturmayı tercih edebilir. Seçimin gerekçesi olarak söylüyorum. Atılan adımların seçime doğru olduğuna dair benim okumam var. ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu açıklaması, Haziran’da yapılması muhtemel bir basın erken seçim için İYİ Parti’nin cumhur ittifakı ile hareket edebileceği şeklinde yorumlandı. 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum