Akşener'in danışmanından Koray Aydın'a jet yalanlama

Akşener'in danışmanından Koray Aydın'a jet yalanlama

Koray Aydın, Meral Akşener ile beraber kuracakları partinin adına büyük oranda karar verildiğini söyledi ama FETÖ operasyonundan gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan Akşener’in danışmanı Aydın’ı yalanladı.

Haber Türk TV’de Didem Arslan’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı” programına konuk olan Koray Aydın, parti isminin büyük oranda belirlendiğini, isminin “Merkez Demokrat Parti” olacağını ve amblemi üzerinde çalışıldığını ifade etti.

parti1-001.jpg

MERKEZ DEMOKRAT PARTİ (MDP)

Partinin herkesi kucaklayacağını ifade eden Koray Aydın, kendi alanında tanınmış ama siyasette ilk kez karşılaşılacak bir çok ismin de partinin kurucuları arasında olacağını söyledi. Aydın yeni partiyle alakalı olarak da “Birçok şey üzerinde çalışıyor ama. Merkez Demokrat Parti olarak bir amblem çalışması var” şeklinde konuştu.

Koray Aydın daha önce de 2019 yılındaki cumhurbaşkanı adaylarının Meral Akşener olacağını belirtmişti.

 

AKŞENER’İN DANIŞMANI YALANLADI

 

Koray Aydın’ın açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra, Meral Akşener’in danışmanı twitter hesabından “Benden duymuş olun, yeni partinin adı Merkez Demokrat Parti olmayacak” diyerek Koray Aydın’ı yalanladı.

 

AKŞENER TAKTİK Mİ YAPIYOR?

 

Akla gelen ilk ihtimal, Koray Aydın’ın kamuoyu tepkisi ölçmek üzere bu ismi ortaya attığı oldu. Nitekim twitterda en çok konuşulan konu haline gelen açıklama ile takipçiler isimden memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Ayrıca, bu açıklamasından yaklaşık 20 dakika önce twitterdan bir anket açarak, “Merkez Demokrat Parti” adının beğenilip beğenilmediğini sordu. Açıklama gelene kadar, yani 20 dakikalık süre içerisinde yaklaşık bin kişinin katıldığı ankette yüzde 70 oranında “beğenmedim” seçeneği önde gidiyordu.

 

ADINI BAHÇELİ Mİ KOYDU?

 

Devlet Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen iyigunler.net internet adresi de 2016 yılının 22 Haziran’ında Meral Akşener’in kuracağı partinin adını “Merkez Demokrat Parti” olarak duyurmuş, Demokrat Parti ve Merkez Parti yöneticileriyle görüşen Meral Akşener’in, bu iki partiyi birleştirerek böylece örgütlenmeye gitmeden seçimlere girme hakkı elde edeceğini iddia etmişti.

 

parti3-001.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum