Akşener’in infaz indirimi iftirasına MHP’den sert tepki!

Akşener’in infaz indirimi iftirasına MHP’den sert tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kadına şiddete ve çocuk istismarına infaz indirimi yapılacağını iddia etti.

AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan İnfaz Kanun Teklifinin Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden “AK Parti ve küçük ortağının infaz indirimi yasasında; kadına şiddet, çocuk istismarı gibi kanayan yaramız olan suçlar da var. Bu yanlışa ortak olmayın! Çünkü bir kadını ağlatanın, bir çocuğu üzenin, vicdanları kanatanın affı yok” paylaşımı yaptı.

 

aksener-siyasetcafe.JPG

 

MHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, “İP Genel Başkanı sosyal medyada yalan ve iftira üzerine bir kampanya başlatmış. Neymiş, İnfaz Kanun Teklifinde kadına şiddet ve çocuk istismarı suçları infaz indiriminden faydalanıyormuş. Bu açık bir iftiradır, kara propagandadır!” şeklinde tepki gösterdi.

Akşener’e sosyal medya üzerinden tepki gösteren Bülbül, “18 saat Adalet Komisyonunda kanunu görüştük. İP'li milletvekilleri de oradaydı. Kadına şiddet ve çocuk istismarının bu kanundan faydalanmayacağını gayet iyi anladıklarını ifade ettiler ve teşekkür ettiler. Tutanaklar açık. Sosyal medya üzerinden bu iftira kampanyası niye?” diye sordu.

 

İnfaz paketinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonunda da yer alan Bülbül, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“Özellikle salgın hastalıkla Devlet ve Millet kenetlenmesiyle mücadele ettiğimiz bir süreçte, bu provokasyonu yapmak; Hem cezaevlerinde hem de ülkemizin tamamında alınmaya çalışılan tedbirleri boşa çıkarmaya çalışmak ve felaket çağırıcılığı yapmaktır!”

 

MHP’nin Adalet Komisyonunda yer alan bir diğer hukukçu üyesi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’te, “İP Gen. Bşk. olarak tekliften haberin yok. İşiniz-gücünüz algı, iftira, yalancılık. Müfterisiniz; Teklifte cinsel suçlar, uyuşturucu, kasten adam öldürme, kadına karşı ve terör suçları net kapsam dışı. Tutanaklara bak! Öyle olmasa milletvekilin hayırlı olsun deyip teşekkür eder miydi?” şeklinde paylaşımda bulundu.

Öztürk, devam olarak Akşener’i kastederek “İP Müdiresi, kadın, çocuk, genç, yaşlı, toplum istismarcısı! Komisyondaki vekilin anladı ama sen bilmene rağmen halen algıyla oy devşirebileceğini sanıyorsun. Tutanaklar yalan söylemez, iftiranızı geri alın, Türk milletinden özür dileyin” dedi.

 

MHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Erkan Akçay’da kadına şiddet ve çocuk istismarına infaz indirimi getirileceğini iddia eden Akşener’e şu ifadelerle tepki gösterdi:

 

“Cinsel istismar, kadına şiddet, terör, cinayet ve uyuşturucu ticareti infaz indirimi dışındadır. PKK ve FETÖ’cülere infaz indirimi verilmemesini hazmedemeyen Akşener kadına şiddet ve çocuk istismarına infaz indirimi getiriliyor diyerek yalan konuşuyor.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

siyasetcafe.com


        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.