Akşener'in sır gibi sakladığı İBB adayı ortaya çıktı

Akşener'in sır gibi sakladığı İBB adayı ortaya çıktı

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ekrem İmamoğlu'na karşı kimi rakip göstereceği ortaya çıktı.

Art arda yaşadığı istifalar ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti, yerel seçimlerde göstereceği adayları açıklamak için kolları sıvadı.

Özellikle CHP’den gelen iş birliği teklifini ‘Müstakil siyaset' anlayışı sebebiyle reddeden İYİ Parti, bu iddia doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlu’na karşı güçlü bir adayı çıkarmaya hazırlanıyor.

Yerel seçimlere girme kararlarının son istifalar sonrası parti tarafından tamamen benimsendiğini aktaran parti kurmayları, aday belirleme çalışmalarının bu motivasyonla yapıldığını ifade ediyor.


AKŞENER BİREBİR GÖRÜŞTÜ

 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, İstanbul Ankara adaylıkları için genel başkan Meral Akşener’in özel bir çalışma yaptığını belirterek, “Bazı isimler olmakla birlikte şu anda tam olgunlaşmadığı için paylaşamıyoruz” demişti.

Akşener’in aday adaylarıyla birebir bir görüşme sağladığını anlatan parti kurmayları, özellikle İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifası sonrası göreve getirilen Suat Sarı’nın da bu anlamda özel bir araştırma yaptığını söyledi.

Özkan’dan farklı olarak İYİ Parti’nin İstanbul’da kendi adayını çıkarmasını savunan Sarı’nın İstanbul parti teşkilatıyla yaptığı görüşmelerde öne çıkan kişinin Akşener’in düşündüğü isimle aynı olduğu da belirtildi.

Parti kurmayları, geçen haftalarda “Bu bir savaş, savaşa varım” diyerek CHP’ye rest çeken Akşener’in anketlerde üst sıralarda çıkan İmamoğlu’nun gücünü, karşısına çıkaracağı ‘İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’ ile yıkmaya çalıştığını ifade ettiler.

Kavuncu’nun hem teşkilat başkanlığı yapması hem de ‘milliyetçi kökenli’ olmasının halkın ve İYİ Parti seçmeninin gözünde sempati arttıracağını söyleyen parti yetkilileri, Akşener’in Kavuncu ismini önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacağını belirtiyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.