Al 50 lirayı, ver oyu!

Al 50 lirayı, ver oyu!

Gıda yardımı için saatlerce kuyrukta beklediler, izdiham yaşandı.

Manisa’da AKP’li belediyenin seçim öncesi dağıttığı 50 liralık gıda fişi, tepkilere neden oldu… Utanç verici tablo, yargıya taşınıyor.

 

MA­Nİ­SA­’nın Tur­gut­lu İl­çe­si­’n­de, be­le­di­ye­nin da­ğıt­tı­ğı 50 li­ra­lık gı­da yar­dı­mı fi­şi iz­di­ha­ma ne­den ol­du. AK­P’­li be­le­di­ye­nin bil­di­ri­mi üze­ri­ne vatandaşlar yar­dım al­mak için sa­bah er­ken sa­at­ler­de be­le­di­ye­nin ze­min ka­tın­da­ki oto­park­ta top­lan­dı­lar. Ka­pa­lı oto­park­ta ha­va­sız­lık ne­de­niy­le sı­kın­tı­lı an­lar ge­çi­ren va­tan­daş­lar ara­sın­da za­man za­man sı­ra tar­tış­ma­la­rı ya­şan­dı.

 

Otopark yetmedi stadyuma

 

Be­le­di­ye­nin özel gü­ven­lik gö­rev­li­le­ri iz­di­ha­mı ön­le­mek için ça­ba­la­sa da ye­ter­siz kal­dı. Oto­par­k­ta­ki 50 li­ra­lık gı­da yar­dı­mı fi­şi da­ğı­tı­mın­da iz­di­ham ya­şan­ma­sı üze­ri­ne 7 Ey­lül Şe­hir Sta­dı önün­de ikin­ci bir da­ğı­tım nok­ta­sı da­ha oluş­tu­rul­du. Bu­ra­da ku­ru­lan stant­ta da uzun kuy­ruk­lar oluş­tu. Ba­zı si­ya­set­çi­ler se­çim ön­ce­si gı­da yar­dı­mı fi­şi da­ğıtıl­ma­sı­nı etik bul­ma­dı.

 

Vatandaşın gururuyla oynanıyor

 

CHP Tur­gut­lu İl­çe Baş­ka­nı Va­hit Doğ­ru­cu, Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Ha­san Öre­n’­in sav­cı­lı­ğa suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­na­ca­ğı­nı bil­dir­di. MHP İl­çe Baş­ka­nı Se­dat Kut­lu ise “U­tanç ve­ri­ci bir olay­la kar­şı kar­şı­ya­yız. Çün­kü va­tan­daş­la­rı­mız fiş alır­ken mah­cup olu­yor. On­la­rın gu­rur­la­rıy­la oy­na­nı­yor. O ga­ri­ban­lar AKP’ye san­dık­da ge­rek­li ce­va­bı ve­re­cek­tir. Ya­pı­la­nı etik bul­mu­yo­ru­z” di­ye ko­nuş­tu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.